Nota de premsa

Bravo defensa l'eficàcia dels drons per a previndre ofegaments i salvar vides a les platges valencianes
18/08/2021
Bravo defensa l"eficàcia dels drons per a previndre ofegaments i salvar...

- La consellera ha visitat Gandia per a fer un primer balanç del funcionament del projecte de drons de salvament
- La informació recollida pel dron, com ara l'afluència de públic i la velocitat del vent, facilita la tasca de prevenció i seguretatLa consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo ha visitat Gandia acompanyada per l'alcalde de la localitat, José Manuel Prieto, per a valorar el funcionament del dispositiu de seguretat a les platges, que aquest estiu s'ha incrementat amb el projecte de vigilància amb drons per a reduir els ofegaments al litoral valencià.

Gandia és un dels deu municipis a la Comunitat Valenciana en els quals s'ha posat en marxa el projecte pilot de vigilància i rescat amb aeronaus no tripulades, que es coordinen amb els serveis de socorrisme i salvament de les platges per a fer tasques de suport a la vigilància en la zona de bany i llançar flotadors als banyistes en situacions de risc.

En aquest sentit, Bravo ha explicat que incorporar els drons a les platges "ofereix una resposta dels pilots i socorristes més ràpida a les persones que s'estan ofegant. En el moment que una persona presenta símptomes de tindre problemes en l'aigua s'activa per part del protocol de salvament l'aeronau, que, en molt pocs segons, facilitarà un salvavides a aquesta persona per a poder salvar-la mentre acudeixen la resta dels professionals per a poder rescatar-la".

"A data de 30 de juliol ja han mort 26 persones per ofegament enguany a la Comunitat, xifres que no ens podem permetre", ha assegurat la consellera.

Així mateix, Bravo ha indicat que per "cada vida que salvem val la pena la inversió i per això continuarem treballant ?en referència a la campanya 'Stop ofegaments' i a l'ús de drons a les platges?, perquè les nostres costes constitueixen no només un valor turístic econòmic, sinó també un patrimoni natural insubstituïble i per això la Generalitat aposta per unes platges segures, aposta per inversió en mitjans tecnològics perquè la seguretat i el salvament siguen més eficaços".

La titular d'Interior ha destacat que Generalitat vol liderar aquest projecte i implantar-lo a la resta dels municipis costaners, perquè "estem veient que el nivell de satisfacció és important, basta recordar el que va succeir aquest dimarts passat a Alboraia; gràcies que es va poder activar el dron, no solament es va salvar la vida de les dues persones que s'estaven ofegant sinó que, a més, també la dels mateixos socorristes que van actuar de manera immediata, ja que no disposaven dels mitjans suficients per a aferrar-se a un salvavides".

Bravo ha destacat que la informació que recull el dron en el programari d'intel·ligència artificial que té incorporat mostra indicadors molt útils per a avaluar-ne l'eficàcia i estudiar-ne la futura implantació.

"És un instrument que treballarà en la prevenció, perquè aquests drons també realitzen diàriament serveis de vigilància de les platges i de la situació de les persones que estan a la mar. A més, oferiran una informació diària molt important sobre la velocitat del vent, la qualitat i el nombre de persones que està en la mar i ens facilitarà treballar amb els sistemes de salvament i seguretat", ha subratllat.

En la seua visita a Gandia, la consellera ha destacat que la d'aquesta ciutat, "constitueix una de les platges més importants de la Comunitat Valenciana i un dels reclams del turisme nacional per les 35 banderes blaves que té i, per tant, volem que tinga tots els instruments, tots els mitjans tecnològics perquè la ciutadania que hi vinga gaudisca de la platja i se senta segura a les platges de Gandia", ha apuntat Bravo.

A les platges de la Safor, a més, aquest estiu hi treballen 33 joves contractats en el marc de l'estratègia Platges Segures. Els joves fan tasques informatives sobre les mesures sanitàries vigents, difonen la informació de seguretat que està inclosa en el pla de contingència de cada platja i també participen en la campanya 'Stop ofegaments' posada en marxa aquest estiu.

El portal consulteu ací
inclou informació actualitzada sobre les característiques físiques de les platges valencianes, inclou els riscos que pot haver-hi i els serveis de socorrisme amb els quals compten les zones de bany, així com consells per a previndre incidents.

Compartir Bravo defensa l"eficàcia dels drons per a previndre ofegament... Compartir Bravo defensa l"eficàcia dels drons per a previndre ofegament... Compartir Bravo defensa l"eficàcia dels drons per a previndre ofegament... Compartir Bravo defensa l"eficàcia dels drons per a previndre ofegament... Compartir

Arxius relacionats