Nota de premsa

Ximo Puig advoca pel treball conjunt amb el sector per a reforçar la rendibilitat de la producció citrícola i consolidar-ne la bona posició en el mercat exterior
14/10/2021
Ximo Puig advoca pel treball conjunt amb el sector per a reforçar la re...

- El president ha participat a Picassent en el primer tall de la taronja valenciana junt amb la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà
- Ha destacat "l'extraordinària" qualitat dels cítrics valencians, que representen el 29 % del valor dels productes citrícoles de la UE


València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la necessitat de continuar treballant conjuntament amb el sector per a reforçar la rendibilitat de la producció citrícola i consolidar-ne l'estratègia d'internacionalització i la bona posició en el mercat exterior.

Així ho ha expressat durant la seua participació a Picassent en el primer tall de la taronja valenciana, un acte en què ha estat acompanyat de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

El responsable del Consell ha destacat que el treball amb els diversos integrants de la cadena de producció i comercialització dels cítrics és fonamental per a assolir "els millors preus per a l'agricultor i tota la capacitat possible de penetració en tots els mercats".

A més, el president s'ha referit a la "qualitat extraordinària" dels productes citrícoles de la Comunitat Valenciana com a base de l'actual "fortalesa" del posicionament que tenen en els mercats. De fet, tal com ha subratllat, els cítrics valencians representen el 48,3 % del valor dels cítrics d'Espanya i el 29 % dels de la Unió Europea.

El president ha remarcat també "l'intens" esforç que està realitzant la Conselleria d'Agricultura per a desplegar polítiques d'internacionalització i protegir la producció citrícola de les plagues, tot això amb el propòsit de donar "sempre el suport" al sector i de "buscar la màxima seguretat possible" en un context de forta competència.

La citricultura és el principal cultiu de l'agricultura valenciana, amb el 41,4 % de la producció, i ocupa una superfície de 159.248 hectàrees, que representen el 53,7 % del total de la superfície citrícola espanyola.

Compartir Ximo Puig advoca pel treball conjunt amb el sector per a refo... Compartir Ximo Puig advoca pel treball conjunt amb el sector per a refo... Compartir Ximo Puig advoca pel treball conjunt amb el sector per a refo... Compartir Ximo Puig advoca pel treball conjunt amb el sector per a refo... Compartir