Nota de premsa

La Generalitat llança la Mediterranean Bauhaus, la visió valenciana per a la reconstrucció de la Unió Europea
14/10/2021
La Generalitat llança la Mediterranean Bauhaus, la visió valenciana per...

- La iniciativa valenciana està promoguda per Presidència de la Generalitat i busca fomentar projectes de la ciutadania i institucions en el marc del projecte europeu Nova Bauhaus Europea
- Héctor Illueca aposta en l'acte de presentació pel compliment del Pacte Verd Europeu connectant-lo amb els espais vitals del dia a diaLa Generalitat ha presentat aquest dijous en la Marina València la Mediterranean Bauhaus, la proposta valenciana i institucional per a l'impuls i el desenvolupament de la Nova Bauhaus Europea a la Comunitat Valenciana. Mitjançant aquesta, s'acompanyarà i es fomentarà la presentació d'iniciatives i projectes per a la reconstrucció europea que recullen i assumisquen l'esperit d'aquest projecte de la UE.

L'acte de presentació de la iniciativa Mediterranean Bauhaus, impulsada per Presidència de la Generalitat, ha comptat amb la participació del vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, que ha destacat les vessants "ambiental, cultural i econòmica" del projecte, articulat "com a eina per a contribuir al compliment del Pacte Verd Europeu connectant-lo amb els espais vitals del nostre dia a dia".

Illueca també ha subratllat la importància del projecte Nova Bauhaus Europa, "una aposta ferma per actuacions que promoguen la creació col·lectiva de solucions innovadores als problemes quotidians socials i ecològics als quals ens hem d'enfrontar".

Des de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, "som partidaris de promoure espais inclusius i accessibles per mitjà d'actuacions ambientalment sostenibles que es vinculen amb l'economia circular i la diversitat", ha indicat.

Per la seua banda, el secretari autonòmic per a la Unió Europea i les Relacions Externes, Joan Calabuig, ha afirmat que "estem en un moment clau de la història d'Europa que ens obliga a transformar-la". Per a Calabuig, aquesta "transformació de la Unió Europea ha de tindre un impacte que millore la vida de tota la ciutadania".

"Tots els fons europeus estaran impregnats de l'esperit Bauhaus, i la ciutadania valenciana hem d'aprofitar-ho", perquè "la nostra Comunitat està preparada i té capital humà per a formar part d'aquesta comunitat de transformació en innovació que està començant", ha afirmat.

Iniciativa creativa i interdisciplinària

La Nova Bauhaus Europea és una iniciativa creativa i interdisciplinària impulsada per la Comissió Europea que obri un espai de trobada per a dissenyar futures maneres de viure i se situa en l'encreuament entre l'art, la cultura, la inclusió social, la ciència i la tecnologia. La iniciativa crida a un esforç col·lectiu per imaginar i construir un futur sostenible i inclusiu.

Per a l'any que ve, la Comissió Europea ja destina 85 milions d'euros per a huit línies de finançament, que van des dels fons per a la innovació Horitzó Europa fins als recursos per a formació en el pla Erasmus + o el pressupost extraordinari per a la reconstrucció Next Generation. Institucions públiques i iniciatives privades poden participar en aquestes línies i poden presentar aquests projectes.

En l'acte també han participat el secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge del Govern d'Espanya, David Lucas; la membre de la Representació d'Espanya davant de la UE, Laura Rahola; els eurodiputats Inmaculada Rodríguez-Piñero i Marcos Ros, i la secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica, Laura Soto.

A més, també han estat presents els 'partners' valencians de la Nova Bauhaus Europea, que ja estan treballant en projectes de present i futur. Es tracta de l'entesa Marina de València i València Capital Mundial del Disseny 2022, La Pineda Lab i l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana.

Compartir La Generalitat llança la Mediterranean Bauhaus, la visió vale... Compartir La Generalitat llança la Mediterranean Bauhaus, la visió vale... Compartir La Generalitat llança la Mediterranean Bauhaus, la visió vale... Compartir La Generalitat llança la Mediterranean Bauhaus, la visió vale... Compartir

Arxius relacionats