Nota de premsa

Bravo i Ciuró acorden col·laborar en mediació, formació de personal de Justícia i assistència a les víctimes del delicte
14/10/2021
Bravo i Ciuró acorden col·laborar en mediació, formació de personal de ...

- Bravo anuncia que la Comunitat posarà en marxa una Oficina de la Segona Oportunitat per a xicotets empresaris i autònoms
- La titular de Justícia reclama al Ministeri flexibilitzar els criteris de repartiment dels fons europeus Next GenerationLa consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit aquest dijous a Barcelona amb la titular del Departament de Justícia del Govern de Catalunya, Lorda Ciuró. En la trobada han participat la directora general de Modernització i Relacions amb l'Administració de Justícia, Àngels Bixquert, i el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón, juntament amb l'equip de directors i directores generals de la Conselleria de Justícia catalana.

La reunió ha servit per a tractar assumptes d'interés comú en matèria de justícia com a servei públic que es presta a la ciutadania. Entre altres aspectes, les dues delegacions han abordat la importància del paper de la mediació en qüestions com l'Avantprojecte de llei concursal, el repartiment de fons europeus, la formació per al personal de l'Administració de Justícia i l'intercanvi d'experiències en matèria de suport a víctimes del delicte.

En la seua compareixença davant dels mitjans, Gabriela Bravo ha mostrat la seua preocupació per la rigidesa del Ministeri a l'hora de repartir els fons europeus Next Generation. Una inquietud que comparteix també el Departament de Justícia català. Bravo ha reclamat més flexibilitat a l'hora de repartir aquests fons: "Des de fa temps reclamem una millora de la cogovernança per a la distribució d'aquests fons i que es tinga en compte el nivell en el procés de digitalització que té en aquest moment cada autonomia".

Bravo ha recordat el compromís del president Puig per a posar en marxa aquesta Oficina en la Comunitat Valenciana amb la finalitat d'oferir una nova oportunitat perquè petites i mitjanes empreses i autònoms puguen tornar a començar. Pròximament ens tornarem a reunir amb el Govern de Catalunya amb la finalitat de poder implantar aquest servei en la Comunitat Valenciana.

"L'Oficina de Segona Oportunitat és un projecte importantíssim que té en marxa la Generalitat de Catalunya per a ajudar les petites i mitjanes empreses. Aquest servei s'ha convertit en un suport clau d'assessorament a les empreses la situació econòmica de les quals s'ha agreujat després de la pandèmia", ha destacat Bravo.

Les titulars de Justícia han posat en comú els projectes d'Oficina d'Ajuda a les Víctimes del Delicte. En el cas de la Comunitat Valenciana la xarxa té, en l'actualitat, 33 oficines i 190 treballadors. Des que es va posar en funcionament, en 2018, s'han atés 86.000 víctimes, 42.000 d'elles per violència de gènere. Bravo ha convidat la seua homòloga a conéixer 'in situ' el funcionament de les oficines valencianes.

Bravo i Ciuró han acordat obrir un espai de col·laboració per a la formació del personal de l'Administració de Justícia. A més, per part de les dues conselleries s'estudiarà un sistema de beques per a joves opositors a jutges i jutgesses, fiscals i lletrats i lletrades de l'Administració de Justícia (LAJS).

Les dues conselleres han mostrat la seua voluntat de continuar treballant de manera bilateral entre els equips de les dues conselleries i s'han citat a una pròxima visita a la Comunitat Valenciana.

Compartir Bravo i Ciuró acorden col·laborar en mediació, formació de pe... Compartir Bravo i Ciuró acorden col·laborar en mediació, formació de pe... Compartir Bravo i Ciuró acorden col·laborar en mediació, formació de pe... Compartir Bravo i Ciuró acorden col·laborar en mediació, formació de pe... Compartir

Arxius relacionats