Nota de premsa

El curtmetratge 'Les xiques no perden el tren' produït per Ferrocarrils de la Generalitat participa en la Mostra Dones en Escena
17/10/2021
El curtmetratge "Les xiques no perden el tren" produït per Ferrocarrils...

- El certamen, que té lloc a Màlaga del 19 d'octubre al 9 de novembre, ha seleccionat el documental dirigit per Paqui Méndez
- La producció està protagonitzada per una àmplia representació de treballadores de l'empresa pública que relaten la seua experiència laboralEl curtmetratge documental 'Les xiques no perden el tren', produït per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), participa en la secció oficial de la Mostra de Cine Dones en Escena de Màlaga, que té lloc del 19 d'octubre al 9 de novembre de 2021.

El documental, dirigit per Paqui Méndez, està protagonitzat per una àmplia representació de treballadores d'FGV que aporten l'experiència sobre la seua trajectòria laboral i la incorporació de la dona a un sector masculinitzat, com el ferroviari.

Aquest festival va sorgir l'any 2002 amb l'objecte de debatre, per mitjà dels cinefòrums, sobre les desigualtats de gènere existents en la societat, reflexionar-ne sobre les causes i les possibles estratègies socials, per a erradicar-les.

Des de l'any 2010, a aquest objectiu de visibilització i sensibilització s'ha afegit el de donar suport a la presència de les dones en la producció cinematogràfica i el de visibilitzar les produccions audiovisuals realitzades per dones. Per això, es dediquen sessions determinades a la projecció en exclusiva de treballs dirigits, produïts o guionitzats per dones.

La projecció de 'Les xiques no perden el tren' tindrà lloc de manera presencial en el cine Albéniz de Màlaga la nit del dimarts 19 d'octubre, i en línia a través de la plataforma Festhome.

FGV va produir el documental amb motiu de la celebració enguany del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona. A més de Màlaga, el documental ha sigut presentat en el Festival Internacional de Cine de Ponferrada i pròximament es projectarà en els certàmens de Cullera i Sabadell.

Pel que fa al contingut del curtmetratge, FGV no es fa responsable del contingut de les manifestacions realitzades per les persones que hi intervenen; aquestes declaracions són responsabilitat exclusiva de les persones que les hagen fet.

Compartir El curtmetratge "Les xiques no perden el tren" produït per Fe... Compartir El curtmetratge "Les xiques no perden el tren" produït per Fe... Compartir El curtmetratge "Les xiques no perden el tren" produït per Fe... Compartir El curtmetratge "Les xiques no perden el tren" produït per Fe... Compartir

Arxius relacionats