Nota de premsa

La Generalitat destinarà 2,8 milions d'euros per a implementar noves formes de pagament i oferir informació en temps real en la xarxa de Metrobus
18/10/2021
La Generalitat destinarà 2,8 milions d"euros per a implementar noves fo...

- S'ha presentat als Fons Europeus Next Generation un projecte per a millorar l'accessibilitat del transport públic de l'àrea metropolitana de València
- Arcadi España destaca la incorporació d'avanços per a fer un seguiment "eficaç" del nivell del servei prestat i de mitjans de pagament innovadors per a facilitar l'ús diari del transport públicLa Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, destinarà 2,8 milions d'euros per a implementar noves formes de pagament i oferir informació en temps real en la xarxa de Metrobus amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat i l'ús del transport públic en l'àrea metropolitana de València.

Així, l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) ha presentat als Fons Europeus Next Generation un projecte, amb aquest pressupost, per a dissenyar i implantar un nou sistema de venda de bitllets basat en compte (ABT) i un sistema d'ajuda a l'explotació i informació dels passatgers i les passatgeres (SAEIP).

Amb l'objectiu de renovar la tecnologia del transport de viatgers i viatgeres en aquesta àrea, "s'incorporaran avanços que permetran fer un seguiment eficaç i fiable del nivell del servei prestat, es podrà disposar d'informació centralitzada per a millorar la informació a les persones usuàries i disposarem de mitjans de pagament innovadors que faciliten l'ús diari del transport públic", ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

"Per al Govern Valencià -ha afirmat el titular de Política Territorial- és essencial que els veïns i veïnes de la ciutat de València i dels municipis que l'envolten disposen d'una xarxa de transport moderna i àgil que oferisca la possibilitat de realitzar desplaçaments d'una manera més senzilla i sostenible".

Característiques del projecte

El projecte presentat al finançament europeu inclou sistemes d'ajuda a l'explotació i informació (SAEIP) per als autobusos de Metrobus, que permetran, des del punt de vista dels viatgers i les viatgeres, millorar la qualitat del servei, perquè es facilitarà informació en temps real del pas per les parades a través d'aplicacions mòbils, pàgina web i punts de parada. D'aquesta manera, es podrà millorar la planificació i es reduirà el temps de viatge de les persones usuàries.

Així mateix, per a millorar la digitalització del sistema de transport públic s'ha proposat la implantació d'un nou sistema de venda de bitllets basat en compte (ABT). Aquest sistema possibilita l'ús de diferents alternatives de mitjans d'identificació per a l'accés i pagament al sistema de transport públic, com ara targetes sense contacte, telèfons i rellotges intel·ligents (codi QR i NFC) i targetes bancàries sense contacte (EMV), entre altres.

El sistema estarà integrat en una aplicació, en què la persona usuària podrà optar per carregar-hi diners (com un moneder) o assignar-hi un compte bancari, de manera que les validacions en qualsevol mitjà de transport públic de l'àrea metropolitana (metro, autobús, tren de rodalia) es realitzen amb qualsevol sistema definit anteriorment i els càlculs de pagament es realitzen de manera intel·ligent en el núvol per a permetre tarifes individuals, setmanals, mensuals i adaptades al perfil de la persona usuària.

Compartir La Generalitat destinarà 2,8 milions d"euros per a implementa... Compartir La Generalitat destinarà 2,8 milions d"euros per a implementa... Compartir La Generalitat destinarà 2,8 milions d"euros per a implementa... Compartir La Generalitat destinarà 2,8 milions d"euros per a implementa... Compartir

Arxius relacionats