Nota de premsa

Ximo Puig anuncia una partida de 6,5 milions d'euros en 2022 per a reduir la bretxa salarial en l'Administració valenciana
25/11/2021
Ximo Puig anuncia una partida de 6,5 milions d"euros en 2022 per a redu...

- El president de la Generalitat ha explicat que la mesura es dirigeix a corregir l'existència de "llocs feminitzats" que tenen menys remuneració
- Avança que el Consell aprovarà aquest divendres l'Estratègia valenciana d'infància i adolescència per a fer efectius els seus drets
- Destaca que la partida destinada a la lluita contra la violència de gènere s'ha quadruplicat des de 2015 fins als 28,3 milions d'euros previstos per a 2022
- Assegura que el model d'assistència judicial de la Comunitat Valenciana és "el major i més complet d'Espanya"
- Assenyala que l'acceleració de la modernització de la línia 9 del TRAM d'Alacant permetrà tornar a posar en funcionament en 2022 tot el trajecte amb tramvia

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat que el Consell destinarà una partida de 6,5 milions d'euros en 2022 per a reduir les diferències salarials que hi ha en alguns llocs de l'Administració valenciana que estan "feminitzats" i que perceben menys remuneració.

Així ho ha manifestat durant la sessió de control de les Corts, realitzada aquest dijous coincidint amb el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que ha començat amb un minut de silenci per totes les víctimes de la violència exercida contra les dones.

El president ha iniciat la intervenció expressant "el rebuig del Consell al terrorisme masclista", que l'ha definit com a "pandèmia destructiva" i ha fet una crida a reaccionar "amb contundència" contra el "dolor, impotència, sofriment, soledat" que pateixen milers de dones valencianes.

Respecte de la mesura per a acabar amb la bretxa salarial, Ximo Puig ha destacat que respon a l'acord de legislatura aconseguit amb els sindicats en la Taula General de Negociació i que es durà a terme durant els tres pròxims anys "fins a aconseguir que s'elimine".

En aquest sentit, el president també ha recordat que es treballa en l'avantprojecte de la Llei valenciana d'igualtat, que se centrarà en la igualtat en l'àmbit laboral i en la lluita contra la bretxa salarial, i ha assenyalat que, entre altres actuacions, es continuarà impulsant els plans d'igualtat també en les empreses i Labora posarà en marxa per primera vegada el programa Avalem Dones, que destinarà 40 milions d'euros per a beneficiar 32.600 dones.

Estratègia infància i adolescència

Durant la intervenció, el president també ha avançat que el Ple del Consell d'aquest divendres aprovarà l'Estratègia valenciana d'infància i adolescència 2022-2026, com a instrument per al disseny, planificació, aplicació, desenvolupament, seguiment i avaluació de les polítiques de la Generalitat per a fer efectius els drets de la infància i l'adolescència.

El disseny, el desenvolupament i l'avaluació de l'Estratègia valenciana d'infància i adolescència s'ha dut a terme, tal com preveu l'article 5 de la Llei 26/2018, de la Generalitat, de drets i garanties de la infància i l'adolescència, des de la inclusió activa i la corresponsabilitat dels agents implicats directament o indirectament en la promoció, la defensa o la restitució dels drets de la infància i l'adolescència, i amb la participació de xiquets, xiquetes i adolescents.

Pacte valencià contra la violència

En el transcurs de la sessió, el cap del Consell s'ha referit al Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, que ha complit quatre anys i que suposa un gran acord de la societat valenciana per a combatre el terrorisme masclista i garantir la igualtat i els drets de les dones.

Segons ha explicat, aquest pacte tenia previst destinar 60 milions en cinc anys i, fruit del compromís del Govern Valencià, ja s'han superat actualment els 108 milions, és a dir, un 81 % més del que s'havia compromés.

28,3 milions per a la lluita contra la violència en 2022

A més, el president ha destacat que en 2022 es destinarà un total de 28,3 milions d'euros per al conjunt d'accions de lluita contra la violència de gènere, enfront dels 7,6 destinats en 2015, la qual cosa suposa pràcticament haver quadruplicat la quantitat destinada a aquest efecte.

Aquesta inversió permetrà incorporar dos nous centres a Elx i Vinaròs a la Xarxa de Centres Dona, que també veurà incrementat el nombre de professionals que atenen la xarxa fins als 248, la qual cosa suposa un augment del 182 % respecte al 2015.

Així mateix, ha avançat l'obertura d'un altre Centre Dona Rural i d'Interior a Xàtiva i l'augment de les places en centres residencials per a atendre les víctimes fins a les 222.

Model propi d'assistència judicial

El cap del Consell també ha assenyalat que la Comunitat Valenciana té, en l'àmbit de la justícia, un "model propi d'assistència que ens diferencia i que ja és el major i més complet d'Espanya", que compta amb la major xarxa d'oficines d'assistència a les víctimes del delicte, així com l'única oficina de denúncies especialitzada en violència de gènere d'Espanya.

De la mateixa manera, ha reiterat que en 2022 la Comunitat Valenciana disposarà del primer jutjat especialitzat en violència de gènere amb competència en matèria penal, i ha assenyalat l'augment de les ajudes directes a víctimes de violència de gènere i indemnitzacions fins als 2,7 milions d'euros, enfront dels 600.000 euros de 2015.

Línia 9 TRAM d'Alacant

Durant la sessió de control, el president també ha anunciat l'acceleració de la modernització de la línia 9 del TRAM d'Alacant, que uneix Benidorm amb Dénia, i ha assegurat que en 2022 tornarà a estar en funcionament tot el trajecte amb tramvia, "que permetrà millorar la connexió entre les localitats de la Marina Alta i Baixa".

Referent a això, ha explicat que, de manera provisional i fins que acaben les obres, es farà un transbord a Teulada i es disposarà de tallers provisionals a Dénia.

Compartir Ximo Puig anuncia una partida de 6,5 milions d"euros en 2022 ... Compartir Ximo Puig anuncia una partida de 6,5 milions d"euros en 2022 ... Compartir Ximo Puig anuncia una partida de 6,5 milions d"euros en 2022 ... Compartir Ximo Puig anuncia una partida de 6,5 milions d"euros en 2022 ... Compartir

Arxius relacionats