Nota de premsa

La Generalitat invertirà 11 milions d'euros en un nou sistema de videogravació per a reforçar la seguretat de l'interior de trens i tramvies
25/11/2021
La Generalitat invertirà 11 milions d"euros en un nou sistema de videog...

- Arcadi España ha presentat la iniciativa coincidint amb el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones
- Aquest sistema, pendent de licitació, permetrà gravar imatges en temps real i comptarà amb finançament europeuLa Generalitat invertirà 11 milions d'euros en un nou sistema de videovigilància i comunicacions en tots els trens i tramvies de la xarxa de Metrovalencia i TRAM d'Alacant per a reforçar la seguretat de les persones usuàries, que permetrà la digitalització i la sensorització de les unitats i la transmissió de dades i vídeos en temps real.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, acompanyat per la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato, ha destacat que la possibilitat de disposar d'imatges de l'interior de les unitats i de les andanes en temps real "generarà més sensació de seguretat a les persones usuàries dels serveis de Metrovalencia i TRAM d'Alacant, serà una mesura dissuasiva de prevenció de vandalitzacions i delictes i, a més, proporcionarà a l'empresa pública més capacitat de reacció".

Arcadi España ha presentat aquesta nova iniciativa a l'estació de Colón de Metrovalencia, coincidint amb la celebració, aquest 25 de novembre, del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

En aquest sentit, ha destacat que "hui és un dia molt important per a conscienciar-nos tota la societat. Des d'FGV també conscienciem, encenent els nostres llums violeta, però pensem que, a més de conscienciar, també cal actuar, perquè som conscients que moltes dones, a determinades hores en les nostres estacions o trens, se senten insegures".

El conseller ha recordat que "FGV compta amb un procediment d'actuació davant de possibles casos d'assetjament o agressió sexual a viatgeres de Metrovalencia i TRAM d'Alacant, un protocol clau per a garantir la seguretat de les nostres viatgeres". Amb aquesta nova actuació es fa un pas més i s'adopten "mesures de conscienciació, increment de la seguretat i acció, perquè serà personal especialitzat qui veurà les càmeres i en temps real podrà detectar si es produeix algun episodi de violència".

Protocol FGV

Des d'FGV s'estableix que qualsevol cas d'assetjament o agressió sexual ocorregut en les seues instal·lacions s'ha de comunicar al coordinador/a de seguretat en el lloc de comandament perquè puga contactar amb les forces de seguretat de l'Estat, en cas de necessitat.

El o l'agredida, o qualsevol altra persona que conega l'agressió, pot contactar amb una telefonada al 112 o als telèfons d'Atenció al Client de Metrovalencia, 900 46 10 46, i TRAM d'Alacant, 900 72 04 72. També es pot avisar els vigilants de seguretat o qualsevol agent d'FGV que es trobe en les instal·lacions, així com donar un avís des dels intèrfons de les estacions i les parades.

Inversió europea

La inversió prevista ronda els 11 milions d'euros, amb aportació de fons europeus NextGenerationEU, i afecta les unitats que presten servei actualment a València i Alacant. Aquesta actuació contribueix a la digitalització dels sistemes de videovigilància de la flota de material mòbil i a avançar cap a la transformació digital dels serveis ferroviaris.

Els equips de videovigilància actuals de les unitats en servei, que sumen més de 1.000 càmeres, ofereixen menys funcionalitats, per això se n'ha plantejat la substitució per un nou sistema amb més capacitat i possibilitats.

Amb aquest nou sistema s'agilitzarà l'extracció d'imatges per part del Servei de Seguretat, així com la possibilitat de visionar imatges en l'equip embarcat de càmeres instal·lades a l'exterior, i la necessitat que n'hi haja en algunes andanes. S'inclou, a més, la connexió als equips electrònics de les unitats de tren per a adquirir dades de les unitats i descarregar-les de manera remota, la qual cosa millorarà els processos de manteniment.

En aquest mateix projecte es preveu, a més, la reconfiguració de ciberseguretat dels trens per a permetre un trànsit de dades segur mitjançant la instal·lació de tallafocs i programari de seguretat.

Suport al 25N

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana il·luminarà aquesta setmana de color violeta els accessos principals a les estacions de Colón i Alameda de Metrovalencia, coincidint amb el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

La il·luminació s'ha instal·lat en part de l'accés principal a l'estació de Colón i els quatre accessos a la d'Alameda des del llit del riu. FGV ha previst que el color violeta d'aquestes zones es mantinga des del 24 de novembre fins a l'1 de desembre, entre les 18 hores i la conclusió del servei.

De manera paral·lela, l'empresa pública ha activat un any més la difusió de missatges en les seues estacions i parades de Metrovalencia i TRAM d'Alacant. Aquestes iniciatives han estat promogudes per la Comissió de Seguiment del Pla d'igualtat d'FGV.

Amb motiu del 25N, a més, enguany s'ha publicat el quadernet 'Ajudes en cas de violència de gènere', en què s'ofereix informació a totes les persones que treballen en FGV sobre la xarxa de suport i els recursos que hi ha per a les dones víctimes de violència de gènere i sobre els drets laborals de les víctimes.

Compartir La Generalitat invertirà 11 milions d"euros en un nou sistema... Compartir La Generalitat invertirà 11 milions d"euros en un nou sistema... Compartir La Generalitat invertirà 11 milions d"euros en un nou sistema... Compartir La Generalitat invertirà 11 milions d"euros en un nou sistema... Compartir

Arxius relacionats