Nota de premsa

El Consell finança amb 120.000 euros les càtedres de cooperació i desenvolupament sostenible de les universitats públiques valencianes
03/12/2021

- Les actuacions s'orienten a aconseguir els ODS vinculats a cadascun dels eixos centrals de l'Agenda 2030: pau, prosperitat, planeta i persones


El Consell ha aprovat quatre convenis de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i les universitats públiques valencianes per a desenvolupar diferents actuacions en el marc de les càtedres de cooperació i desenvolupament sostenible de la Universitat d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández d'Elx, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.

Cadascuna de les universitats públiques valencianes centra les seues actuacions a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) directament vinculats a un dels eixos centrals de l'Agenda 2030: pau, prosperitat, planeta i persones. Per a això, compten amb un finançament de 30.000 euros cadascuna en activitats que es desenvolupen entre 2021 i 2022.

La Universitat d'Alacant inclou diferents activitats relacionades amb l'eix 'Pau, justícia i institucions sòlides'. En aquest sentit, planteja accions orientades a la divulgació i sensibilització que permeten construir una cultura de la pau; a més de fomentar la formació i investigació en el coneixement de la pau i la justícia com a valors universals.

La col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d'Elx proposa la consecució dels ODS a través de diferents iniciatives al voltant de l'eix 'Prosperitat' de l'Agenda 2030 dirigides a la formació i investigació, així com a l'impuls de la informació i documentació orientades a l'èxit, els avanços, les bones pràctiques i les activitats fomentades pels diferents actors del desenvolupament sostenible.

La Universitat Politècnica de València orienta les seues actuacions de la càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible a l'eix central 'Planeta'. Els principals objectius són enfortir el vincle de la universitat amb altres agents de la societat, des d'administracions públiques fins a actors socials per a la protecció del 'Planeta'; articular un debat públic i obert al voltant de la protecció d'aquest i la generació i transferència d'un coneixement compromés amb el desenvolupament humà i amb les polítiques de cooperació; entre altres.

La càtedra de la Universitat de València preveu com a objectiu general les 'Persones', eix que entronca amb la missió que té quant a formació dels i les estudiants, així com a la seua preparació per a l'exercici d'activitats professionals, l'actualització permanent del coneixement i la formació del personal i el professorat.

Així mateix, està al servei del desenvolupament intel·lectual i material dels pobles, del progrés del coneixement, de la pau, de la igualtat entre les dones i els homes i de la defensa ecològica del medi ambient.

Entre les activitats previstes per les universitats públiques destaquen les relacionades amb la formació presencial i en línia, les beques, els premis per a treballs de fi de grau i màster, les línies d'investigació, el foment de l'accés a la informació sobre els ODS, així com la creació i el manteniment d'eines de difusió en Internet i xarxes socials.

Així mateix, les diferents càtedres de cooperació i desenvolupament sostenible inclouen congressos, conferències, jornades, trobades estatals i internacionals, seminaris i xarrades i elaboració de publicacions, entre altres activitats dirigides a la difusió i el coneixement dels ODS.

Compartir El Consell finança amb 120.000 euros les càtedres de cooperac... Compartir El Consell finança amb 120.000 euros les càtedres de cooperac... Compartir El Consell finança amb 120.000 euros les càtedres de cooperac... Compartir El Consell finança amb 120.000 euros les càtedres de cooperac... Compartir