Nota de premsa

Obres Públiques trau a licitació la rehabilitació de les instal·lacions de l'estació d'autobusos de València
14/01/2022
Obres Públiques trau a licitació la rehabilitació de les instal·lacions...

- Aquestes obres suposen una primera intervenció en l'edificació principal per a, en una segona fase, escometre una actuació més estructural i integral
- Arcadi España destaca el pressupost de prop de 605.000 euros per a "resoldre les patologies existents i recuperar la funcionalitat, la utilització i l'atractiu de l'estació"La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a licitació les obres de rehabilitació de les instal·lacions de l'estació d'autobusos de València, que, com ha assenyalat el responsable del departament, Arcadi España, "suposen una primera intervenció en l'edificació principal per a millorar les condicions de seguretat i habitabilitat".

Aquestes obres compten amb un pressupost de prop de 605.000 euros i tenen com a objectiu, ha explicat el titular d'Obres Públiques, "dignificar les instal·lacions actuals de l'estació renovant-ne l'aspecte per a, en una segona fase, escometre una actuació més estructural i integral, per a la qual s'ha convocat un concurs d'idees".

Per al conseller es tracta de "tornar a convertir l'estació en un espai amable amb unes instal·lacions agradables i útils per als viatgers i viatgeres des del seu primer contacte des de l'exterior, i retornar l'atractiu espacial i arquitectònic que originalment va tindre l'edifici".

En aquest sentit, ha afegit que "des de la Conselleria, es pretén resoldre les patologies existents i recuperar la funcionalitat i l'atractiu de l'estació, alhora que s'emfatitza l'interés original de l'obra arquitectònica".

D'aquesta manera, ha continuat Arcadi España, "si s'incrementa el nombre d'usuaris i usuàries, no només es potenciarà un mitjà de transport més sostenible, sinó que també es fomentarà l'ús de les oficines i els locals comercials que alberga l'edifici i que hui dia estan tancats".

Rehabilitació de l'edifici

La duració prevista de les obres projectades és de sis mesos i preveuen la reparació de les entrades d'aigua i la pintura dels fronts de l'edifici al carrer amb una coherència cromàtica, així com dels paraments horitzontals i verticals del vestíbul.

També està previst substituir els dos fronts de fusteria d'accés des del carrer que, mantenint la transparència, incorporen portes automàtiques de vidre, i es col·locarà fusteria envidrada entre el vestíbul i el pas a la planta d'andanes, que en l'actualitat està obert.

A més, es modernitzarà la senyalització, s'executarà l'habilitació integral dels lavabos del vestíbul, i es millorarà la il·luminació exterior i interior, que ajudarà a recuperar i a valorar la sensació volumètrica de l'edifici.

Concurs de projectes

Paral·lelament, la Conselleria ha convocat un concurs amb participació de jurat i propostes de caràcter anònim, que donarà lloc a la contractació i la redacció d'un projecte de construcció, que permetrà la transformació a mitjà termini de l'estació.

L'estació d'autobusos de València es va construir en 1965 i les intervencions efectuades fins avui no han modificat de manera significativa l'esquema compositiu i funcional de l'edifici, els seus espais estan infrautilitzats i els seus elements constructius requereixen rehabilitació.

Compartir Obres Públiques trau a licitació la rehabilitació de les inst... Compartir Obres Públiques trau a licitació la rehabilitació de les inst... Compartir Obres Públiques trau a licitació la rehabilitació de les inst... Compartir Obres Públiques trau a licitació la rehabilitació de les inst... Compartir

Arxius relacionats