Nota de premsa

La Generalitat conclou les obres de remodelació i millora d'accessibilitat de les andanes de l'estació de Benidorm del TRAM d'Alacant
19/01/2022
La Generalitat conclou les obres de remodelació i millora d"accessibili...

- Des de hui l'intercanvi entre les línies 1 i 9 es fa a l'estació de Benidorm i no a Benidorm Intermodal com en els últims mesos
- Aquesta actuació ha permés ampliar la platja de vies, rebaixar l'andana central i prolongar la resta d'accessos.La Generalitat ha completat les obres de remodelació de les andanes i millora d'accessibilitat de l'estació de Benidorm del TRAM d'Alacant. Amb aquesta actuació conclou també la modificació de servei que obligava a realitzar part dels transbords entre les línies 1 (Luceros-Benidorm) i 9 (Benidorm-Dénia) en la parada de Benidorm Intermodal.

Les obres que ha dut a terme en els últims mesos Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) han permés ampliar la platja de vies, rebaixar l'andana central, prolongar la resta d'accessos i millorar l'accessibilitat. A més, s'han canviat d'ubicació els desviaments ferroviaris.

Aquesta mateixa actuació va permetre condicionar fa mesos un nou cicloparc, al costat de l'accés a l'estació, en el qual les persones usuàries poden deixar la seua bicicleta temporalment i de manera segura.

Es recomana als viatgers i viatgeres que s'informen dels nous horaris que són resultat d'aquesta modificació en la pàgina web TRAM, en el telèfon gratuït d'informació d'Atenció al Client (900 72 04 72), en les mateixes estacions i en xarxes socials.

Aquests treballs estan inclosos en les actuacions de remodelació d'andanes i millora d'accessibilitat d'estacions de les línies 1 i 9 que ha dut a terme FGV amb l'objectiu de condicionar l'accés de les persones usuàries als nous trens duals de pis baix.

En conjunt, aquesta intervenció està pressupostada en 14 milions d'euros i afecta 14 estacions i baixadors de les línies 1 i 9. Aquestes actuacions, igual que la resta que s'executen en la línia 9 del TRAM d'Alacant, són susceptibles de ser incloses en el Fons REACT-EU (Next Generation) de la Unió Europea.

Com a part d'aquestes obres s'ha habilitat en les estacions i les parades de la línia 9 una andana provisional amb una tarima desmuntable, adaptada a l'altura de les unitats dièsel que circulen per la línia 9, per a facilitar l'accés de les persones usuàries fins que es posen en servei les noves unitats duals.

Aquesta actuació forma part de les diverses iniciatives tècniques que està duent a terme la Generalitat, a través d'FGV, en la connexió Benidorm-Dénia, a fi de mantindre i millorar les condicions d'explotació i garantir la regularitat i la qualitat del servei amb uns estàndards similars a la resta de la xarxa d'FGV a Alacant.

Compartir La Generalitat conclou les obres de remodelació i millora d"a... Compartir La Generalitat conclou les obres de remodelació i millora d"a... Compartir La Generalitat conclou les obres de remodelació i millora d"a... Compartir La Generalitat conclou les obres de remodelació i millora d"a... Compartir

Arxius relacionats