Nota de premsa

Ximo Puig anuncia que la Generalitat ultima la nova llei d'impuls a la ciència de la Comunitat Valenciana, la 'pedra angular' de la qual serà la innovació universitària
29/03/2022
Ximo Puig anuncia que la Generalitat ultima la nova llei d"impuls a la ...

- El president de la Generalitat assegura que el nou marc legal fomentarà un sistema estable de transferència de tecnologia i coneixement de les universitats als sectors productius
- Assegura que la connexió entre la factoria de bateries de Volkswagen i les universitats valencianes tindrà efectes positius sobre la innovació, l'ocupació i la mobilitat sostenible
- Avança que abans de l'estiu la Generalitat disposarà de l'esborrany del pla de finançament universitari que està desenvolupant l'IVIE

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat està ultimant la nova llei d'impuls a la ciència de la Comunitat Valenciana, la "pedra angular" de la qual serà la innovació universitària.

Així ho ha assegurat durant la seua intervenció en l'acte d'investidura de Mavi Mestre com a rectora de la Universitat de València-Estudi General, després de la seua reelecció recent.

Segons ha explicat, aquest nou marc legal fomentarà un sistema estable de transferència de tecnologia i coneixement de les universitats als sectors productius, que contribuirà a avançar en la investigació, la innovació i la internacionalització; en definitiva, "crear ocupació de qualitat i assolir la plena ocupació", ha assegurat.

En aquest sentit, el president ha destacat la contribució de la Universitat a la transformació del model econòmic, i en concret s'ha referit a l'aportació que fa de coneixement i capital humà amb què nodrirà iniciatives empresarials com la instal·lació de la gigafactoria de bateries de Volkswagen a Sagunt.

Ximo Puig ha assegurat que la decisió de la companyia alemanya és "la millor notícia empresarial" per a la Comunitat Valenciana en l'últim mig segle, que "marcarà un abans i un després" a la Comunitat Valenciana, i ha mostrat el compromís de la Generalitat de promoure la connexió entre la "nova indústria" i les universitats valencianes, la qual cosa tindrà efectes positius sobre la innovació, l'ocupació i la mobilitat sostenible.

Pla de finançament

D'altra banda, el president ha reiterat el compromís del Consell per atendre el finançament universitari i ha avançat que abans de l'estiu la Generalitat disposarà de l'esborrany del pla de finançament que està desenvolupant l'IVIE.

En aquest sentit ha recordat que enguany la Generalitat destina 980 milions d'euros a les universitats valencianes, la qual cosa suposa un 40 % més que en 2014, i que en els últims cinc anys s'han distribuït 730 milions més per a liquidar deute amb les universitats, que van contraure els governs anteriors.

Així mateix, el cap del Consell s'ha referit als programes d'investigació Gen-T, ValER i Investigo, als quals s'han destinat enguany un total de 24 milions d'euros.

Reforma del sistema de salut

El president també s'ha referit al paper fonamental de la Universitat en la "gran reforma del sistema de salut valencià", que la Generalitat considera una "renovació crucial" en el marc de la "normalitat millorada" després de la pandèmia de COVID-19.

Finalment, ha destacat la funció essencial de la Universitat en la promoció dels valors de la il·lustració i l'humanisme, la difusió del pensament crític i el record de les "lliçons de la història", per a fer front al "perill real" de la "polarització extrema, el populisme i la postveritat".

A l'acte, que ha tingut lloc al Paranimf de la Universitat, també han assistit el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

Compartir Ximo Puig anuncia que la Generalitat ultima la nova llei d"im... Compartir Ximo Puig anuncia que la Generalitat ultima la nova llei d"im... Compartir Ximo Puig anuncia que la Generalitat ultima la nova llei d"im... Compartir Ximo Puig anuncia que la Generalitat ultima la nova llei d"im... Compartir