Detall

AVÍS: pàgina en procés d'actualització per a la seua adaptació a la nova estructura del Consell, per la qual cosa la informació pot contindre alguna incoherència. Disculpeu les molèsties.

Foto

PARC NATURAL DEL TÚRIA. OFICINA

(CONSELLERIA D'AGRICULTURA, DESENVOLUPAMENT RURAL, EMERGÈNCIA CLIMÀTICA I TRANSICIÓ ECOLÒGICA)Telèfon: 962718715 , 660127250 Fax: 962718716

CTRA. TAVERNES VALLDIGNA-LLIRIA,S/N, CV-50, PK. 87,200(P.BARCA) (*ADREÇA POSTAL: AV. DOS DE MAYO, 1)

46191 - Vilamarxant


Correu electrònic: parque_turia@gva.es


Web: https://parquesnaturales.gva.es

Funcions:
El règim de protecció que s'aplica al Parc Natural del Túria té les finalitats següents:
a) Protegir i conservar el patrimoni natural i el paisatge, promovent la gestió racional dels recursos naturals en el marc d'una estratègia global d'avanç cap al desenvolupament sostenible.
b) Protegir i conservar el patrimoni cultural associat als valors ambientals i paisatgístics, amb especial atenció als elements historicoartístics, arquitectònics, paleontològics i etnològics i, en general, a aquells trets, estructures o béns que resulten del poblament humà en els últims segles.
c) Corregir i minimitzar els impactes que l'activitat humana ha pogut ocasionar sobre els recursos naturals, paisatgístics i culturals.

d) Regular específicament els usos, aprofitaments i activitats en relació amb la conservació activa d'aquests recursos, evitant aquelles actuacions que resulten perjudicials per a la preservació i la gestió racional d'aquests.
e) Promoure mesures directes per a la conservació, la regeneració, la millora, la difusió i la posada en valor dels elements i conjunts d'interés natural i cultural.
f) Fomentar i coordinar programes d'actuació en matèria d'ús públic i privat dels recursos naturals i culturals, incloent l'estudi, l'aprofitament sostenible, la investigació, l'ensenyament i el gaudi ordenat d'aquests.
g) Potenciar i regular l'ús públic del medi, i és objecte d'atenció especial la recreació ordenada en la natura, el senderisme i el gaudi dels valors ambientals, paisatgístics i culturals.
h) Facilitar i fomentar la participació de municipis, propietaris, usuaris i col·lectius socioeconòmics en la gestió de l'espai protegit i en el disseny d'estratègies d'actuació específiques.
i) Promoure la coordinació i la concurrència d'iniciatives entre l'administració autonòmica, estatal, les corporacions locals i la iniciativa privada en les matèries relatives a la gestió del parc.

L'àmbit territorial del Parc Natural del Túria inclou part dels termes municipals de Quart de Poblet, Manises, Paterna, Riba-roja de Túria, l'Eliana, Vilamarxant, Benaguasil, Llíria i Pedralba.

 • DECRET 43/2007, de 13 d'abril, del Consell, de declaració del Parc Natural del Túria (DOCV núm. 5493 de 19.04.2007).


 • Horari:
  Horari d'atenció al públic:

  · De dilluns a divendres de 8:00 a 15:00 hores.
  · Dissabtes, diumenges i festius de 08:00 a 14:00 hores.

  El centre romandrà tancat els dies:
  Dilluns 24, dimarts 25, dilluns 31 de desembre.