Detall

AVÍS: pàgina en procés d'actualització per a la seua adaptació a la nova estructura del Consell, per la qual cosa la informació pot contindre alguna incoherència. Disculpeu les molèsties.

Foto

PARC NATURAL DE LA SERRA D'IRTA

(CONSELLERIA D'AGRICULTURA, DESENVOLUPAMENT RURAL, EMERGÈNCIA CLIMÀTICA I TRANSICIÓ ECOLÒGICA)Telèfon: 964336791, Móvil 679196398 Fax: 964336737

AV. DE L'ESTACIÓ, KM. 1,5 (CV-141) (PARC NATURAL "SERRA D'IRTA"-PENÍSCOLA)

12598 - Peníscola/Peñíscola


Correu electrònic: serra_irta@gva.es


Web: https://parquesnaturales.gva.es

Funcions:
Els règims de protecció del Parc Natural de la Serra d'Irta i de la Reserva Natural Marina d'Irta tindran les següents finalitats:
a) Protegir i conservar el patrimoni natural en els àmbits terrestre i marítim.
b) Protegir i conservar el patrimoni cultural de la Serra d'Irta, amb especial atenció als elements arqueològics, arquitectònics i etnològics, i aquelles característiques, estructures o béns que resulten dels assentaments rurals en els últims segles.
c) Promoure la gestió i l'ús racionals dels recursos naturals i culturals, en el marc d'una estratègia de desenvolupament sostenible i regulant específicament els usos, aprofitaments i activitats en relació amb estos.
d) Promoure mesures directes per a la conservació, regeneració, millora, difusió i posada en valor dels elements i conjunts d'interés natural i cultural.
e) Fomentar programes d'actuació en matèria d'ús públic dels recursos naturals i culturals, incloent en això l'estudi, la investigació aplicada, l'ensenyança i el gaudi ordenat dels mateixos.
f) Fomentar la participació pública i privada en la gestió de l'espai protegit.
g) Promoure la coordinació i la concurrència d'iniciatives entre l'administració de l'estat, l'administració de la Generalitat Valenciana, les corporacions locals i la iniciativa privada en les matèries relatives a la gestió del Parc Natural i de la Reserva Natural Marina.

Àmbit territorial: inclou sectors dels termes municipals d'Alcalà de Xivert, Peníscola i Santa Magdalena de Pulpis, tots ells en la província de Castelló.

DECRET 108/2002, de 16 de juliol (DOGV 4298 - 23.07.2002)


Responsable: AURORA QUERO DE LERA


Horari:
Atenció al públic del Centre d'Interpretació:

- De dimarts a divendres: de 10.00 a 14.00 hores
- Dissabtes, diumenges i festius. de 9.30 a 14.30 hores