Detall

AVÍS: pàgina en procés d'actualització per a la seua adaptació a la nova estructura del Consell, per la qual cosa la informació pot contindre alguna incoherència. Disculpeu les molèsties.

Foto

PARC NATURAL DE SERRA D'ESPADÀ

(CONSELLERIA D'AGRICULTURA, DESENVOLUPAMENT RURAL, EMERGÈNCIA CLIMÀTICA I TRANSICIÓ ECOLÒGICA)Telèfon: 964715750, móvil 679196294 Fax: 964629112

C/ FRANCISCO MONDRAGÓN, 2 (CTRA. D'AÍN)

12528 - Eslida


Correu electrònic: parque_espadan@gva.es


Web: https://parquesnaturales.gva.es

Funcions:
El Parc Natural de la Serra d'Espadà comprén parcialment els termes municipals d'Alfondeguilla, Algimia de Almonacid, Artana, Ayódar, Matet, Suera, Tales i Vall de Almonacid, i en la totalitat els termes municipals d'Alcudia de Veo, Aín, Almedíjar, Azuébar, Chóvar, Eslida, Fuentes de Ayódar, Higueras, Pavías, Torralba del Pinar i Villamalur, pertanyents a la província de Castelló.

Dins de les normes i directrius establides pel Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals de la Serra d'Espadà, aprovat pel Decret 218/1997, de 30 de juliol, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals de la Serra d'Espadà, aquest règim de protecció tindrà les finalitats següents:
a) Protegir el patrimoni natural, social i cultural, fent-lo compatible amb el desenvolupament econòmic.
b) Regular els usos i aprofitaments per a garantir la conservació dels recursos i ecosistemes.
c) Establir les mesures de conservació, restauració i millora dels recursos socioeconòmics i ecosistemes que ho necessiten.
d) Regular i promoure les polítiques sectorials i ordenació de les activitats econòmiques i socials, públiques i privades, de manera que siguen compatibles amb les exigències anteriors.
e) Establir, per a aquells espais on calga garantir la conservació, majors nivells de protecció i de restricció d'usos.
f) Aprofitar i desenvolupar íntegrament els recursos econòmics disponibles, en especial els relacionats amb el sector primari, secundari i el turisme.
g) Trencar el relatiu aïllament de la comarca, especialment de les zones més deprimides, i millorar la qualitat de vida dels habitants mitjançant el desenvolupament d'actuacions sobre les infraestructures i els equipaments i serveis socials.
h) Integrar els habitants del parc natural en la protecció i altres activitats derivades de la gestió d'aquest.

DECRET 161/1998, de 29 de setembre (DOGV 3347, de 08.10.98)


Responsable: JOSE VICENTE ESCOBAR ESTELLES


Horari:
De 9:00 a 14:00 hores, de dimarts a diumenge.
Dilluns tancat excepte l'1 d'abril, Pasqua.
En dates nadalenques consultar.

Ocasionalment el Centre de Visitants podrà estar tancat a causa de la realització d'alguna activitat exterior per part del personal del parc. Disculpen les molèsties.