• Estàs en:
  • Inici /
  • Informació del nou portal

Informació del nou portal

La Generalitat i les TIC

Des de 1996, la Generalitat ha impulsat a través de les TIC una profunda transformació de la seua administració, i ha potenciat la difusió de la Societat de la Informació a la Comunitat Valenciana, a través dels seus diferents plans de modernització: PEMAV i Moderniza.com.

L'any 2004, la Generalitat després d'una fase d'anàlisi i reflexió, presenta el nou pla estratègic en matèria de comunicacions avançades i de la societat tecnològica i del coneixement denominat "AVANTIC Comunitat Valenciana avançant amb les Tecnologies", amb l'objectiu d'adaptar-se als nous reptes de la Comunitat Valenciana i aprofitar totes les possibilitats que oferixen les tecnologies emergents, per a fer un salt qualitatiu en el camí cap a l'administració (administració intel·ligent com a següent escaló en grau de maduresa que supera el concepte de l'administració electrònica associat a la Societat de la Informació).

En este context naix el projecte "SIMAC Sistema Integrat Multicanal d'Atenció al Ciutadà" com un mitjà per a evolucionar la situació actual de l'administració electrònica a la Comunitat Valenciana cap a noves cotes d'excel·lència en la distribució i la provisió de servicis públics cap als ciutadans.

El nou portal de la Generalitat

La teua Administració oberta 24 hores En els últims anys, la Generalitat ha impulsat a través de l'ús de les noves tecnologies una profunda transformació de l'Administració, una transformació que ha permés fer un salt tecnològic, i que ha situat la Comunitat Valenciana en l'avantguarda de les administracions públiques del segle XXI.

En este context naix el nou portal de la Generalitat: www.gva.es.

Un portal que naix amb la vocació de facilitar l'accés de l'usuari als servicis, i amb eixe objectiu incorpora des de la mateixa pàgina de benvinguda enllaços als tràmits més sol·licitats pels ciutadans, l'accés a la totalitat de servicis electrònics de la Generalitat i accessos directes als llocs i servicis web de més interés.

A més, incorpora un potent motor de busca construït amb tecnologia Google, que facilita la busca i localització dels servicis. Per si això no fóra suficient, permet la navegació en funció del col·lectiu al qual van dirigits els servicis: ciutadans, empreses i administracions, i el visitant pot optar per una doble classificació:

  • Basant-se en fets vitals: necessite anar al metge, vull comprar-me un pis o vull crear una empresa.
  • Per àrees temàtiques: ajudes i subvencions, ocupació, cultura, educació o medi ambient.

Un altre aspecte destacat és l'accés a la guia de servicis de la Generalitat, on l'usuari pot accedir fàcilment, a través de buscadors especialitzats, a informació d'utilitat sobre tràmits i servicis, personal de la Generalitat, oficines de registre, departaments, òrgans judicials, punts per a l'obtenció de la firma digital i administracions locals de la Comunitat.

El nou portal és un portal modern, construït amb tecnologies d'última generació, que facilita l'accés a l'oferta integral de servicis electrònics de la Generalitat.

Des del nou portal és possible iniciar la tramitació d'un expedient per mitjans electrònics, rebre en el teu mòbil o en el teu compte de correu electrònic les últimes novetats de la Generalitat i realitzar una consulta on-line a través del servici de xat a un operador del 012.