Sol·licitud d'inscripció inicial, ampliació d'activitat i/o sector, canvi de domicili industrial i/o modificació d'instal·lacions en el Registre General Sanitari d'Empreses Alimentàries i Aliments (RGSEAA) prèvia autorització sanitària dels establiments - GVA.ES
Sol·licitud d'inscripció inicial, ampliació d'activitat i/o sector, canvi de domicili industrial i/o modificació d'instal·lacions en el Registre General Sanitari d'Empreses Alimentàries i Aliments (RGSEAA) prèvia autorització sanitària dels establiments
Què és
Autorització administrativa i inscripció en el RGSEAA dels establiments alimentaris a què fa referència l'article 4.2 del Reglament (CE) núm. 853/2004 del Parlament Europeu i del Consell de 29 d'abril de 2004, pel qual s'estableixen les normes específiques d'higiene dels aliments d'origen animal i de l'activitats recollides en el Reial decret 1086/2020 referent al subministrament directe de xicotetes quantitats de carn d'aus de corral i de lagomorfs.
El seu objecte és la protecció de la salut pública i dels interessos dels consumidors, facilitant el control oficial, de conformitat amb el Reglament (UE) 2017/625 del Parlament Europeu i del Consell de 15 de març de 2017 relatiu els controls i altres activitats oficials realitzats per a garantir l'aplicació de la legislació sobre aliments i pinsos, i de les normes sobre salut i benestar dels animals, sanitat vegetal i productes fitosanitaris.
Aquest Registre té caràcter nacional i públic i es considera un registre unificat d'àmbit estatal.
A qui va dirigit
Les persones físiques o jurídiques titulars dels establiments alimentaris referits en l'article 4.2 del Reglament (CE) núm. 853/2004 del Parlament Europeu i del Consell de 29 d'abril de 2004 pel qual s'estableixen normes específiques d'higiene dels aliments d'origen animal. Això és, l'establiment en el qual s'exercisquen activitats alimentàries els productes de les quals objecte de l'activitat siguen: carns i derivats, productes de la pesca i derivats, ous, productes lactis, menjars preparats a base d'ingredients no transformats d'origen animal, etc. i d'activitats recollides en el Reial decret 1086/2020 referent al subministrament directe de xicotetes quantitats de carn d'aus de corral i de lagomorfs.
No afecta empreses dedicades a la distribució, importació o transport d'aquesta mena de productes, ja que no disposen d'establiment.
- Les activitats han de realitzar-se en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana i estaran subjectes als requisits, obligacions i responsabilitats definits en el Reglament (CE) 853/2004 del Parlament Europeu i del Consell de 24 d'Abril pel qual s'estableixen normes específiques d'higiene...
Com es tramita
Les persones obligades a relacionar-se amb la Generalitat a través de mitjans electrònics, en els termes de l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, així com els sol·licitants que, no estant obligats a això, opten per aquesta via, presentaran les sol·licituds telemàticament a través de la seu electrònica de la Generalitat.
La tramitació es realitza en el Centre de Salut Pública corresponent per raó del municipi on se situa l'establiment.
La presentació de la sol·licitud d'autorització i inscripció en el RGSEAA, juntament amb la documentació preceptiva, comportarà una visita d'inspecció al mateix per a constatar el compliment de la normativa aplicable a l'activitat desenvolupada. Posteriorment el Centre remet proposta de resolució a la Direcció General de Salut Pública i Addiccions.
La informació dels establiments amb autorització administrativa d'aquesta Direcció General es remet a l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició per a la inscripció en el RGSEAA de l'establiment i l'assignació del número d'identificació, que serà comunicat a la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, qui, posteriorment, ho notificarà a l'empresa.
- Així mateix, la sol·licitud d'autorització d'ampliació d'activitat, ampliació de sector, canvi de domicili de l'activitat i anotació de magatzem de productes envasats també comporta una visita d'inspecció a l'establiment per a constatar el compliment de la normativa aplicable a l'activitat desenvolupada. En les comunicacions de cessament d'activitat i en les de cessament definitiu de l'activitat econòmica es realitzarà igualment una visita de comprovació.
- En el cas que l'establiment l'empresa del qual sol·licita l'autorització i inscripció no complira la normativa aplicable, es procedirà a la denegació de la seua sol·licitud d'inscripció, per no obtindre l'autorització administrativa.
46010 - València/Valencia
Procediments relacionats
- Inscripció en el Registre de Representants de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica (ACCV)
- Aportació de documentació i al·legacions a un expedient obert en matèria de Seguretat Alimentària i/o Laboratoris de Salut Pública (Registre d'Indústries, establiments alimentaris i/o productes) i altres expedients tramitats en els Centres de Salúd Pública (s'exclouen ajudes i expedients arxivats)
Sol·licitud
Amb caràcter previ a l'inici de l'activitat i sempre que es vaja a produir una modificació significativa de les condicions en què es va autoritzar l'establiment, així com quan es produïsca el cessament d'alguna de les activitats autoritzades o el cessament definitiu de l'activitat econòmica en l'establiment.
L'establiment no podrà iniciar l'activitat fins que no reba la resolució d'autorització sanitària.
La taxa model és la 046-9898 - Taxa per empreses alimentàries, aliments i establiments alimentaris.
La quantia serà la que s'establix en l'article 29.4.5 punt 6, de la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes, modificada per l'article 55 de la Llei 8/2021, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'exercici 2022, quedant fixada la taxa per import de:
- La sol·licitud d'autorització i inscripció en el RGSEAA, ampliació d'activitat, ampliació de sector, canvi de domicili de l'activitat, modificació d'instal·lacions o anotació de magatzem de productes envasats per a ús propi de l'empresa, per a establiments referenciats en l'article 4.2 del Reglament (CE) número 853/2004 del Parlament Europeu i del Consell de 29 d'abril de 2004 comporten el pagament d'una taxa de 109,13 euros.
- Els tràmits de comunicació de canvi de titular, canvi de domicili social i canvi de denominació social comporten el pagament d'una taxa de 46,77 euros, i s'han de comunicar en el Formulari de Comunicació prèvia, modificació de dades en el Registre General Sanitari d'empreses Alimentàries (RGSEAA), no obstant això, quan el tràmit de Comunicació es realitze de manera conjunta per a la mateixa Clau, amb uns altres tramites de sol·licitud d'autorització, la taxa serà la mateixa i única de 109,13 euros.
- Les comunicacions de cessament d'activitat de les activitats inscrites, cancel·lació per cessament definitiu de l'activitat, canvi de denominació o de numeració del domicili de l'activitat, Canvi de denominació o numeració del domicili social, cancel·lació de sector, no comporten taxes i només se sol·licitaran en este Formulari d'Autorització si es comuniquen per a la mateixa clau juntament amb tràmits de sol·licitud d'autorització.
a) PASSOS PER A LA CORRECTA OBTENCIÓ DELS MODELS 046
1. Emplene el formulari 9898 (empreses alimentàries, aliments i establiments alimentaris) amb les dades que se li sol·liciten.
Alguns formularis s'emplenen a través de simulador. En uns altres, les dades han d'inscriure's directament sobre el model. 2. Una vegada emplenat el primer model PDF, prema el botó Acceptar.
3. Una pantalla li mostrarà les dades identificatives del model.
4. Prema, de nou, el botó Acceptar.
5. Prema el botó Imprimir per a obtindre les còpies necessàries.
Comprove que els exemplars que l'ordinador li proporciona porten impresos en l'apartat "Número de liquidació" un codi de barres i una numeració.
Només amb eixa informació les entitats col·laboradores acceptaran els exemplars per a efectuar el pagament.
b) El PAGAMENT DE LA TAXA podrà realitzar-se telemàticament, bé a través de càrrec en compte, bé a través de targeta de crèdit o dèbit.
a) En el registre electrònic de l'Administració o Organisme al qual es dirigisquen, així com en els restants registres electrònics de qualsevol dels subjectes a les quals es referix l'article 2.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.
b) En qualsevol oficina de correus. En este cas la presentació de la sol·licitud en l'oficina de correus corresponent, haurà de fer-se d'acord amb el que es disposa en l'article 31 del Reial decret 1829/1999, de 31 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament pel qual es regula la prestació dels servicis postals, en sobre obert, a fi que l'exemplar destinat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública siga datat i segellat abans de ser certificat. En cas que la sol·licitud no estiga datada i segellada per l'oficina de correus corresponent, s'entendrà com a data vàlida de presentació aquella que aparega en l'entrada de registre de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.
c) En les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya a l'estranger.
d) En les oficines d'assistència en matèria de registres.
e) En qualsevol altre que establisquen les disposicions vigents.
- I, preferentment, en:
On dirigir-se
03001 - Alacant/Alicante
12001 - Castelló/Castellón
46024 - València/Valencia
46008 - València/Valencia
46010 - València/Valencia
- Reial decret 1086/2020, de 9 de desembre, pel qual es regulen i es flexibilitzen determinades condicions d'aplicació de les disposicions de la Unió Europea en matèria d'higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris i es regulen activitats excloses del seu àmbit...
- Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes (DOGV núm. 8202, de 30.12.2017).
- Reglament (CE) 853/2004, del Parlament Europeu i del Consell, de 29 d'abril, pel qual s'estableixen normes específiques d'higiene dels aliments d'origen animal (DOUE L 139, de 30.04.2004).
- Llei 17/2011, de 5 de juliol, de seguretat alimentària i nutrició (BOE núm. 160, de 06.07.2011).
- Reial decret 682/2014, d'1 d'agost, pel qual es modifica el Reial decret 191/2011, de 18 de febrer, sobre registre general sanitari d'empreses alimentàries i aliments, i quatre reglaments més sobre aquesta matèria (BOE núm. 208, de 27.08.2014).
- Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de salut de la Comunitat Valenciana (DOCV núm. 7434, de 31.12.2014).
- Reglament (UE) 2017/625, del Parlament Europeu i del Consell, de 15 de març de 2017, relatiu als controls i altres activitats oficials realitzades per a garantir l'aplicació de la legislació sobre alliments i pinsos i de les normes sobre salut i benestar dels animals, sanitat vegetal i productes...
- Reglament (CE) 852/2004, del Parlament Europeu i del Consell, de 29 d'abril, relatiu a les normes d'higiene dels productes alimentaris (DOUE L 139, de 30.04.2004).
- Reglament núm. (CE) 1099/2009, del Parlament Europeu i del Consell, de 24 de setembre de 2009, relatiu a l protecció dels animal en el moment de la matança (DOUE L 303, de 18.11.2009).
- Reial decret 191/2011, de 18 de febrer, sobre Registre general sanitari d'empreses alimentàries i aliments (BOE núm. 57, de 08.03.2011).
Al·legació / Aportació
Resolució
Contra aquesta resolució es pot presentar un recurs d'alçada davant de la Secretaria Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, en el termini d'un mes des de l'endemà de la seua notificació, d'acord amb el que disposa l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del...
46020 - València/Valencia
Desistiment
Renúncia
Preguntes freqüents
Temes relacionats
MATÈRIES
- Empreses
- Sanitat
- Registre i autorització de centres, empreses i productes
TEMA
- Agricultura, ramaderia i pesca
- Sanitat vegetal
- Sanitat animal
- Indústria agroalimentària
- Sanitat i salut
- Salut pública
- Seguretat alimentària
- Inspecció sanitària
- Centres i servicis sanitaris
- Comerç i consum
- Consum
- Comerç
PERFILS
- Empresa
- Professionals i autònoms
- Establiments
- Petita i mitjana empresa
SECTOR
- Agricultura, alimentació, ramaderia, pesca i activitats forestals
- Sanitat vegetal i alimentària
- Indústria agroalimentària
TEMÀTICA
- Instal·lacions i seguretat
CICLE VITAL
- Créixer i consolidar
- Planificar un negoci
TIPUS
- Autorizaciones, permisos, licencias y homologaciones