Detall de Procediment

Programa europeu Cos Europeu de Solidaritat (CES). IVAJ

Codi SIA: 3016439
Codi GVA: 20012
Organisme: INSTITUT VALENCIÀ DE LA JOVENTUT IVAJ

Mostrar tot

Ocultar tot

Què és i per a què serveix?

Què és i per a què serveix?

El Cos Europeu de Solidaritat (CES) té com a objectiu fomentar la solidaritat de la societat europea mitjançant la implicació de joves i organitzacions en activitats solidàries.

Solicitants

Solicitants

JOVES. Joves de 17 a 30 anys que s'inscriguen en el portal del Cos Europeu de Solidaritat, encara que hauran de començar la seua activitat a partir dels 18 anys i fins als 30. ORGANITZACIONS Podran sol·licitar projectes les organitzacions establides en un país del programa o en un país associat i que ostenten un segell de qualitat. Les sol·licituds han d'enviar-se mitjançant formularis en línia a l'Agència Nacional del país en la qual es troba l'organització sol·licitant.

Requisits

Requisits

El programa comprén les següents accions: PROJECTES DE VOLUNTARIAT Ofereixen oportunitats per a participar en activitats solidàries a temps complet i ajudar a satisfer necessitats de les comunitats locals. Els projectes abasten diversos temes, com la inclusió, el medi ambient o la cultura. Poden ser de dos tipus: * voluntariat individual: activitat entre 2 i 12 mesos de duració a realitzar en un altre país. * voluntariat en equip: grups de diferents països realitzen una activitat de manera conjunta entre 2 setmanes i 2 mesos. Les organitzacions que desenvolupen projectes de voluntariat han d'estar acreditades amb un Segell de Qualitat, que variarà segons el rol que ostenten (organització d'acolliment, de suport o líder) PROJECTES DE SOLIDARITAT Els projectes de solidaritat s'inicien, desenvolupen i implementen durant un període de 2 a 12 mesos i en ells participen un mínim de cinc joves que volen aconseguir un canvi positiu en la seua comunitat. Les persones que desitgen dur a terme un projecte de solidaritat al seu país de residència han de registrar-se en el portal del Cos Europeu de Solidaritat. Poden participar joves (18 a 30 anys) residents als països participants. Les persones participants en les activitats de voluntariat reben suport lingüístic, formació i tutoria. Les despeses de viatge d'anada i volta al lloc del projecte estan coberts. Per a obtindre més informació sobre els criteris de participació i els països socis i amb dret a participar, consulta la Guia del Cos Europeu de Solidaritat. Més informació sobre el Segell de qualitat: http://www.cuerpoeuropeodesolidaridad.injuve.es/es/entidades/sello-de-calidad

Informació complementària

Informació complementària

Com participar? - JOVES S'han de registrar en el portal del Cos Europeu de Solidaritat https://europa.eu/youth/solidarity/young-people/about_en i buscar oportunitats. - ORGANITZACIONS Les organitzacions han d'obtindre un segell de qualitat per a participar en el programa. Un segell de qualitat assegura el compliment dels principis i objectius del Cos Europeu de Solidaritat. El segell de qualitat pot ser sol·licitat a través del següent enllaç: https://europa.eu/youth/solidarity/organisations/quality-label_es Podran enviar sol·licituds de finançament dins dels terminis establits en la guia del programa, les organitzacions principals (líders). Aquestes podran ser entitats públiques o privades, ja siga sense ànim de lucre o amb finalitats lucratius, d'àmbit local, regional, nacional o internacional i que porten establides legalment en un país del programa almenys un any.