Detall de Procediments

 • Què es pot sol·licitar?

  Nom del tràmit

  Programa "Menjar a casa", dirigit a les persones majors que volen continuar vivint als seus domicilis.

  Objecte del tràmit

  El programa "Menjar a casa" està dirigit a millorar la nutrició de les persones majors perquè entén que una nutrició adequada contribueix de manera decisiva a la salut, el benestar i la qualitat de vida de totes les persones i, especialment, de les persones majors.

  L'objectiu és oferir a les persones majors una dieta saludable en el seu propi domicili i adaptada a les seues necessitats.

  Inici
 • Qui pot sol·licitar-ho?

  Interessats/Sol·licitants

  Les persones majors interessades han de reunir els requisits següents:

  Requeriments

  - Tindre 65 anys o més.
  - Tindre 60 anys i trobar-se en situació de dependència i per a persones amb discapacitat en situació de dependència, majors de 18 anys, que convisquen amb la persona major de 65 anys beneficiària del programa.
  - Tindre autonomia per a la preparació i ingesta dels aliments servits, o bé aportar compromís de familiars o de l'entitat local que es responsabilitzen d'aquesta tasca.
  - Estar empadronades en algun dels ajuntaments que participen en el programa i l'ajuntament del qual haja formalitzat el conveni de col·laboració amb la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.
  - Necessitar el servei, acreditat mitjançant un informe social i un informe mèdic favorables.

  Inici
 • Quantia de l'ajuda / Procediment de pagament

  QUANTIA
  - El cost del servei estarà finançat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives (42 %), l'Ajuntament del municipi corresponent (24 %) i l'aportació de la persona beneficiària d'aquest (34 %).
  - Els preus diaris del menú que ha d'abonar l'usuari són els següents, per a cada una de les províncies:
  . Província d'Alacant: 2,48 euros
  . Província de Castelló: 2,23 euros
  . Província de València: 2,48 euros

  PAGAMENT
  El pagament de l'import que ha de satisfer l'usuari es realitzarà amb caràcter anticipat mensualment, per al qual s'ha de facilitar la domiciliació bancària corresponent.

  Inici
 • Quan s'ha de sol·licitar?

  Termini de presentació

  Durant tot l'any.

  Inici
 • On s'ha d'anar?

  Presencial

  La gestió de les sol·licituds s'ha d'efectuar a través dels equips socials de base dels ajuntaments participants.

  Per internet

  A través de l'enllaç corresponent:

  http://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=18498&version=amp

  Inici
 • Què s'ha de presentar?

  Es facilitarà en els serveis socials dels ajuntaments que han formalitzat el conveni i s'acullen al programa.

  Impresos associats

  SOL·LICITUD INDIVIDUAL DEL SERVICI DE MENJAR A CASA A L'AJUNTAMENT DE

  BAREM PER A ACREDITAR LA NECESSITAT D'AJUDA DE MENJAR A CASA

  INFORME MÈDIC (Annex a sol·licitud de "Menjar a casa")

  INFORME SOCIAL (Annex a sol·licitud de "Menjar a casa")

  DECLARACIÓ RESPONSABLE

  Inici
 • Com sol·licitar-ho?

  Passos

  - Les persones interessades han de dirigir-se als serveis socials dels ajuntaments indicats on se'ls informarà dels requisits exigits per a sol·licitar el servei, del funcionament del programa i, així mateix, se'ls facilitarà la documentació que han de presentar.
  - La gestió i tramitació de les sol·licituds s'ha de dur a terme allí mateix.

  Inici
 • Com es tramita telemàticament?

  A través de l'enllaç corresponent:

  Tramitació

  Per a accedir de forma telemàtica, la persona sol·licitant ha de disposar de signatura electrònica avançada, bé amb el certificat reconegut d'entitat (persones jurídiques) o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física), per a la qual cosa pot utilitzar qualsevol sistema de signatura electrònica admés per la seu electrònica de la Generalitat.
  (https://sede.gva.es/va/sede_certificados).

  IMPORTANT: abans de començar amb la tramitació telemàtica, llegiu atentament tota la informació d'aquest tràmit, amb l'objecte de preparar la documentació que siga necessària per a la tramitació, ja que accedireu a una sol·licitud general, en el qual heu de detallar l'objecte de la vostra sol·licitud, omplir les dades generals i pujar tota la documentació. Per a això cal tindre en compte que:

  1- Heu d'anotar-vos el nom d'aquest tràmit que esteu llegint.

  2- Heu de descarregar els formularis o les plantilles requerides, així com preparar qualssevol altres documents que siguen necessaris, omplir-los, signar-los, si escau, per les persones que, segons el tipus de document, siga procedent, i guardar-los en el vostre ordinador per a tindre'ls preparats per a annexar-los en la fase "DOCUMENTAR" de la tramitació telemàtica.

  3- Si escau, cal procedir al pagament telemàtic corresponent i guardar-vos el justificant de pagament.

  4- Una vegada preparada la documentació que es considere necessària, heu d'iniciar el tràmit telemàtic fent clic en la icona superior de "Tramitació telemàtica", que us portarà a identificar-vos mitjançant l'assistent de tramitació.


  PASSOS DE LA TRAMITACIÓ TELEMÀTICA:

  a) Heu d'omplir el formulari de dades generals.

  b) * Detalleu amb la màxima concreció possible la matèria objecte del tràmit.
  * Escriviu el nom del tràmit que s'ha anotat en el camp "SOL·LICITUD".
  * Especifiqueu la matèria objecte de la sol·licitud.
  * Indiqueu, igualment, l'àmbit geogràfic (serveis centrals, Castelló, València o Alacant).

  c) Annexeu els formularis i la documentació que prèviament us heu descarregat i heu omplit, inclòs el justificant del pagament de taxes, si escau.

  d) Feu clic sobre el botó "Registrar" (us facilitarà el número de registre, la data, el lloc i l'hora de presentació).

  e) Guardeu i imprimiu (si voleu) el justificant de registre.

  La vostra presentació telemàtica haurà finalitzat.

  Inici
 • Informació complementària

  S'AMPLIA EL SERVEI ALS CAPS DE SETMANA I FESTIUS PER L'EMERGÈNCIA SANITÀRIA PER LA COVID-19

  El servei consisteix en l'entrega diària en el domicili de l'usuari dels menjars de dilluns a divendres, excepte els dies festius de caràcter nacional o autonòmic.

  * MUNICIPIS QUE S'ACULLEN AL PROGRAMA
  ALACANT
  Agost, Albatera, Alcoi, Algorfa, Alacant, Altea, Beniarrés, El Poble Nou de Benitatxell, Bigastro, Biar, Callosa de Segura, Calp, Castalla, Cox, Daya Nueva, Daya Vieja, Dolores, Elx, Guardamar, Ibi, Jacarilla, Monòver, Novelda, Onil, Orihuela, Petrer, Pilar de la Horadada, Planes, Redován, San Miguel de Salinas, Santa Pola, Sax, Teulada, la Torre de les Maçanes, Torrevieja, la Vila Joiosa, Villena, Xixona.

  CASTELLÓ
  Albocàsser, Alcalà de Xivert, Almassora, Altura, Artana, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Castellfort, Castelló de la Plana, Catí, Culla, Forcall, Jérica, l'Alcora, la Jana, la Salzadella, Llucena, Navajas, Peníscola, Portell de Morella, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena de Pulpis, Segorbe, Soneja i la Vilavella, Traiguera, les Useres, Vilafranca, Vinaròs, Xert, Xilxes.

  VALÈNCIA
  Ador, Albaida, Albalat de la Ribera, Albalat dels Sorells, Alberic, Alborache, Alboraia, Albuixec, l'Alcúdia de Crespins,
  Alfafar, Alfara del Patriarca, Alfarp, Algemesí, Alginet, Almàssera, Almoines, Almussafes, Alpuente, Alqueria de la Comtessa,
  Alzira, Anna, Atzeneta d'Albaida, Ayora, Barxeta, Bèlgida, Bellreguard, Benaguasil, Benavites, Beniarjó, Benifaió, Benigànim, Beniparrell, Benirredrà, Benissanó, Bocairent, Bolbaite, Bonrepòs i Mirambell, Bugarra, Buñol, Burjassot, Calles, Canals, Carcaixent, Carlet, Casas Altas, Casas Bajas, Casinos, Castelló del Rugat, Villanueva de Castellón, Castielfabib, Catadau, Catarroja, Caudete de las Fuentes, Chelva, Cheste, Chiva, Chulilla, Corbera, Cortes de Pallás, Cullera, Domeño, Dos Aguas, el Puig de Santa Maria, Enguera, Faura, Favara, Foios, Fortaleny, Fuenterrobles, Gandia, Genovés, Gestalgar, Godella, Godelleta, Higueruelas, Jalance, l'Alcúdia, l'Olleria, la Font d'en Carrós, la Font de la Figuera, la Pobla de Vallbona, la Pobla del Duc, la Pobla Llarga, La Yesa, Llanera de Ranes, Llaurí, Llíria, Llombai, la Llosa de Ranes, Llutxent, Loriguilla, Macastre, Manises, Manuel, Massalfassar, Massamagrell, Meliana, Miramar, Mislata, Moixent, Montserrat, Moncada, Montaverner, Montesa, Montroi, Museros, Nàquera, Oliva, Paiporta, Palma de Gandia, Palmera, Paterna, Pedralba, Picassent, Piles, Polinyà de Xúquer, Potries, Puçol, Puebla de San Miguel, Quart de Poblet, Quart de les Valls, Quartell, Quatretonda, Rafelbunyol, Rafelcofer, Rafelguaraf, el Real de Gandia, Montroi, Requena, Riola, Rocafort, Rotglà i Corberà, Rótova, Sagunt, San Antonio de Benagéber, Sant Joanet, Sedaví, Serra, Silla, Simat de la Valldigna, Sollana, Sueca, Tavernes Blanques, Tavernes de la Valldigna, Torrebaja, Torrent, Tuéjar, Turís, Utiel, València, Vallanca, Vilallonga, Vilamarxant, Villanueva de Castellón, Villar del Arzobispo, Vinalesa, Xàtiva, Xeraco, Xirivella, Yátova.

  * MENÚ
  Inclouen primer plat, segon plat i postres.
  - Dietes:
  - N: dieta basal o normal
  - D: dieta saludable
  - A: dieta diabètica
  - M: dieta de fàcil masticació
  El menú s'adaptarà a les necessitats nutritives de cada persona, segons la indicació del metge.

  * HORARI D'ENTREGA
  - L'entrega del menjar en el domicili de l'usuari serà des de les 9 del matí fins a les 2.30 de la vesprada.
  - L'empresa distribuïdora comunicarà prèviament a cada usuari l'hora aproximada de l'entrega.
  - L'entrega podrà realitzar-se en un domicili contigu o pròxim sempre que l'usuari ho indique prèviament.

  Inici
 • Fonts jurídiques i/o documentals

  Normativa

  - Notes de premsa Presidència de la Generalitat Valenciana:
  - Programa "Menjar a casa" donarà seguretat i confiança a les persones majors que volen continuar vivint als seus domicilis. València (03/10/05)

  Llista de normativa

  Web Benestar Social

  Inici

 • La Generalitat desitja que aquesta informació us siga d'utilitat.

  La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets ni expectatives, ni vincularà amb el procediment a què es refereix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques.