Programa d'ajudes a empreses ordinàries per la contractació indefinida de personal amb diversitat funcional o discapacitat procedents d'enclavaments laborals (foment de l'ocupació de persones amb discapacitat o diversitat funcional 2023 LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació). - GVA.ES
Programa d'ajudes a empreses ordinàries per la contractació indefinida de personal amb diversitat funcional o discapacitat procedents d'enclavaments laborals (foment de l'ocupació de persones amb discapacitat o diversitat funcional 2023 LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació).
Què és
L'objecte d'aquest programa és establir incentius per a afavorir la inserció de les persones amb diversitat funcional o discapacitat en el mercat ordinari de treball, a través d'enclavaments laborals, per a afavorir el trànsit des de l'ocupació en els CEO i possibilitar l'accés a aquests de noves...
- Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, pel qual es regulen els enclavaments laborals com a mesura de foment de l'ocupació de les persones amb diversitat funcional o discapacitat.
- Reglament UE 651/2014, de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del tractat.
- Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social (BOE núm. 289, de 03/12/2013).
- DECRET 227/2022, de 23 de desembre, del Consell, d'aprovació de les bases reguladores per a la concessió directa de les subvencions públiques destinades al foment de l'ocupació de persones amb diversitat funcional o discapacitat en centres especials d'ocupació (CEO) i enclavaments laborals i...
A qui va dirigit
Les empreses col·laboradores que, d'acord amb el que regula el Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, contracten amb caràcter indefinit el personal amb diversitat funcional o discapacitat procedent d'un enclavament laboral durant 2023.
Requisits generals:
1. Podran ser beneficiàries d'aquestes ajudes les empreses ordinàries que complisquen els requisits i les actuacions que estableix el decret que aprova les bases reguladores i convoca aquestes ajudes per a l'exercici 2023, i desenvolupen la seua activitat en centres de treball situats en territori de la Comunitat Valenciana.
2. No podran ser beneficiàries de les ajudes regulades en el present decret les persones o entitats que incórreguen en els supòsits que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
3. Podran ser beneficiàries les entitats que reunisquen els requisits que estableix el Reglament UE 651/2014, de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea (DOUE L 187, 26.6.2014), modificat pel Reglament (UE) 2017/1084, de la Comissió, de 14 de juny de 2017, pel qual es modifica el Reglament (UE) núm. 651/2014, quant a infraestructures portuàries i aeroportuàries, els llindars de notificació per a les ajudes a la cultura i a la conservació del patrimoni i per a les ajudes a infraestructures esportives i recreatives multifuncionals, així com els règims d'ajudes de funcionament de finalitat regional, i pel qual es modifica el Reglament (UE) núm. 702/2014, quant al càlcul dels costos subvencionables (DOUE L 156, de 20.6.2017); també modificat pel Reglament (UE) 2020/972, de la Comissió, de 2 de juliol de 2020, pel qual es modifiquen el Reglament (UE) núm. 1407/2013, pel que fa a la seua pròrroga, i el Reglament (UE) núm. 651/2014, pel que fa a la seua pròrroga i els ajustos pertinents (DOUE L 215/3, 07.07.2020), i pel Reglament (UE) núm. 2021/1237, de la Comissió, de 23 de juliol de 2021, pel qual es modifica el Reglament (UE) núm. 651/2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del tractat (DOUE L 270, de 29.07.2021). D'ara en avant, ens referirem al Reglament (UE) núm. 651/2014 i a les seues modificacions aprovades en 2017, 2020 i 2021 com a RGEC.
4. Les entitats beneficiàries hauran de disposar d'un pla d'igualtat, negociat i aprovat, i tindre presentada la sol·licitud de registre, en el corresponent registre de plans d'igualtat de les empreses, en els terminis legalment establits, i en els supòsits en què resulten obligats a fer-ho, d'acord amb el que disposen els articles 14 i 45 de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, modificada pel Reial decret llei 6/2019, d'1 de març, de mesures urgents per a garantia de la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes en el treball i l'ocupació, i desplegada pel Reial decret 901/2020, de 13 d'octubre, pel qual es regulen els plans d'igualtat i el seu registre, i es modifica el Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i depòsit de convenis i acords col·lectius de treball.
Requisits específics:
1. S'entendrà per enclavament laboral el contracte entre una empresa del mercat ordinari de treball, anomenada empresa col·laboradora, i un CEO per a la realització d'obres o serveis que tinguen relació directa amb l'activitat normal d'aquesta i per a la realització de la qual el personal amb diversitat funcional o discapacitat del CEO es desplaça temporalment al centre de treball de l'empresa col·laboradora, amb els requisits i les condicions que estableix el Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, pel qual es regulen els enclavaments laborals com a mesura de foment de l'ocupació de les persones amb diversitat funcional o discapacitat.
2. Perquè la contractació per una empresa ordinària de personal procedent d'un enclavament resulte subvencionable, serà necessari que la incorporació d'aquest treballador o treballadora a l'enclavament laboral haja sigut comunicada a LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació en el termini d'un mes des de la seua contractació en aquest.
3. Les noves contractacions hauran de representar un increment net del nombre de persones ocupades en l'empresa en qüestió, en comparació amb la mitjana dels dotze mesos previs; en defecte d'això, el lloc o els llocs hauran d'haver quedat vacants arran de la dimissió de la persona treballadora, de la seua diversitat funcional o discapacitat, incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa, de la seua jubilació, de la seua defunció, de la reducció voluntària del temps de treball o del seu acomiadament disciplinari procedent, així com, en el cas de subrogacions, per les causes legals estipulades, i no de resultes del seu acomiadament disciplinari o per causes objectives, declarat o reconegut improcedent o acomiadament col·lectiu.
Com es tramita
1. La concessió d'aquestes subvencions es tramitarà pel procediment de concessió directa, d'acord amb el que disposen els articles 160 i 168.1.c de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat.
2. El procediment s'iniciarà d'ofici, mitjançant la publicació íntegra del decret que aprova les bases reguladores i convoca aquestes ajudes per al present exercici en la Base de dades nacional de subvencions i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d'acord amb el procediment que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
3. La instrucció del procediment de concessió de subvencions correspon a la Subdirecció General d'Ocupació de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació.
4. La competència per a conéixer i resoldre les sol·licituds formulades correspon a la persona titular de la Direcció General de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació o a l'òrgan en el qual delegue.
No hi ha criteris de valoració de les sol·licituds, ja que la concessió d'aquestes es tramita pel procediment de concessió directa, per data i hora de sol·licitud.
46004 - València/Valencia
Entitats col·laboradores de certificació
Sol·licitud
1. Les sol·licituds d'ajudes hauran de presentar-se en el termini màxim d'un mes comptat des de la data de contractació objecte de l'ajuda i tindran com a data límit el 31 d'octubre de 2023.
2. Les sol·licituds d'ajudes per contractacions produïdes en l'exercici 2023, però amb anterioritat a la publicació d'aquest decret, es presentaran en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació del mateix en el Diari Oficial de la Genenralitat Valenciana. (DOGV núm 9512, de 16/01/2023).
Documentació general:
a) Dades de domiciliació bancària: si s'ha presentat amb anterioritat davant de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació i no ha experimentat cap variació, s'indicarà el compte en què s'haurà de fer l'ingrés.
En el cas de presentació de dades de domiciliació bancària noves, l'entitat haurà d'haver-la donada d'alta prèviament a través del tràmit telemàtic habilitat a aquest efecte, i denominat "Procediment per a tramitar les altes i baixes de les domiciliacions bancàries" https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=22648&version=amp, per a la qual cosa caldrà aportar el justificant de registre d'entrada d'aquest tràmit.
b) Declaració responsable subscrita per la representació legal del fet que l'entitat beneficiària no incorre en cap de les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiària de subvencions i, en concret, que no es troba en el supòsit de l'article 13.2.g de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Aquesta declaració responsable es troba inclosa en la mateixa sol·licitud general de subvencions.
c) Declaració responsable acreditativa del fet que l'entitat beneficiària reuneix els requisits establits en l'RGEC i, per tant, no es troba incursa en cap de les causes d'exclusió incloses en aquest reglament i recollides en la disposició addicional tercera del decret que aprova les bases reguladores i convoca aquestes ajudes per a l'exercici 2023.
d) Declaració responsable del fet que l'import de les subvencions sol·licitades sobre la base d'aquest decret en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos d'altres administracions públiques, o d'altres ens públics o privats, nacionals o internacionals, supere els límits que estableix la disposició addicional tercera del decret que aprova les bases reguladores i convoca aquestes ajudes per a l'exercici 2023.
e) Pla d'igualtat negociat i aprovat, i haver presentat la sol·licitud de registre en el corresponent registre de plans d'igualtat de les empreses, en els terminis legalment establits o, en defecte d'això, declaració responsable, en model normalitzat, de no estar subjecte a l'obligació de disposar d'un pla d'igualtat, segons el que estableix l'article 45 de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, modificat pel Reial decret llei 6/2019, d'1 de març, de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes, en el treball i l'ocupació.
En el cas que el pla d'igualtat, negociat i aprovat, i la sol·licitud de registre presentada ja estiguen en poder de l'òrgan instructor, hauran de comunicar aquesta circumstància, per a la qual cosa han de fer constar la data de presentació i expedient de destinació, de manera que no serà necessari tornar-ho a presentar.
Documentació específica:
1. Còpia del contracte o els contractes de treball subscrits amb persones amb diversitat funcional o discapacitat, degudament comunicat al centre d'ocupació de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació.
2. Comunicat d'alta del personal amb diversitat funcional o discapacitat contractat en la Seguretat Social. En cas de transformació de contractes, comunicat de variació de dades del personal contractat.
3. Documentació acreditativa del tipus i grau de diversitat funcional o discapacitat, d'acord amb el que s'estableix en la disposició addicional segona d'aquest decret, únicament per a treballadors i treballadores que, havent resultat avaluada la seua discapacitat en altres comunitats autònomes, no hagen traslladat l'expedient a la Comunitat Valenciana, o noves sol·licituds presentades després de la caducitat de la resolució anterior, sense que s'haja emés una resolució de valoració nova.
4. Informe d'adequació al lloc de treball, emés pels equips multiprofessionals del corresponent centre de valoració i orientació de discapacitats de la conselleria amb competències en matèria de serveis socials.
A falta d'aquest informe, s'ha d'aportar la còpia de la sol·licitud presentada telemàticament, en el centre de valoració i orientació de discapacitats corresponent.
5. Declaració responsable del fet que la contractació no incorre en cap de les causes d'exclusió i incompatibilitats que recull l'article 35 d'aquest decret.
6. Per a les ajudes d'adaptació de llocs, memòria descriptiva de les necessitats d'adaptació, amb la indicació del seu cost, així com pressupostos o factures proforma i, si és el cas, projecte tècnic.
De conformitat amb el que estableix l'article 31 de la Llei 38/2003, general de subvencions, quan l'import de la despesa subvencionable supere les quanties que estableix la normativa reguladora de contractes del sector públic per al contracte menor d'obres o subministraments, l'entitat beneficiària ha de sol·licitar, com a mínim, tres ofertes de diferents proveïdors, amb caràcter previ a la contracció de la despesa, llevat que, per les característiques especials de les despeses subvencionables -les quals s'han d'aportar amb la sol·licitud de subvenció-, no hi haja en el mercat un nombre suficient d'entitats que el subministren o presten.
L'elecció entre les ofertes presentades, que s'ha de presentar amb la sol·licitud, s'ha de fer d'acord amb els criteris d'eficiència, economia i responsabilitat social, i l'elecció s'ha de justificar expressament en una memòria quan no recaiga en la proposta econòmica més avantatjosa.
7. Declaració responsable del compliment de la normativa sobre inclusió laboral de persones amb diversitat funcional o discapacitat o l'exempció d'aquesta obligació, de conformitat amb el que disposa l'article 7 de la Llei 11/2003, de 10 d'abril, de la Generalitat, sobre l'Estatut de les persones amb discapacitat.
8. Informe de plantilla mitjana del personal en situació d'alta (TGSS) acreditatiu del fet que la contractació objecte d'ajuda representa un increment net del nombre de persones ocupades en l'empresa col·laboradora en comparació amb la mitjana dels dotze mesos previs, si és el cas (informe de plantilla mitjana del mes de la contractació objecte de l'ajuda, així com informe de plantilla mitjana dels dotze mesos immediatament anteriors al mes de la contractació).
9. Contracte subscrit entre l'empresa col·laboradora i el centre especial d'ocupació, en els termes i les condicions que estableix l'article 5 del Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, mitjançant el qual es formalitze l'enclavament laboral, així com les pròrrogues d'aquest.
10. Còpia de la comunicació a la Subdirecció General d'Ocupació de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació d'aquest contracte i les seues possibles pròrrogues, en el termini d'un mes des de la signatura.
11. Llista de personal amb diversitat funcional o discapacitat seleccionat pel centre especial d'ocupació per a la incorporació a l'enclavament laboral en què consten les dades del treballador o treballadora per la contractació del qual se sol·licita l'ajuda, i data d'aquesta incorporació.
12. Comunicació a la Subdirecció General d'Ocupació de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació de la incorporació d'aquest personal a l'enclavament laboral, i data d'aquesta, en el termini d'un mes des de l'inici.
Les sol·licituds s'han de presentar de manera telemàtica, bé a través de la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es), a través del procediment habilitat a aquest efecte, o bé a través de la web de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació...
Resolució
El termini màxim per a resoldre i notificar la resolució procedent serà de quatre mesos a comptar de l'endemà de la finalització del termini de presentació de sol·licituds.
Transcorregut el termini anterior sense que s'haja dictat i notificat cap resolució expressa, la sol·licitud s'entendrà desestimada per silenci administratiu, d'acord amb el que preveu la legislació del procediment administratiu comú.
1. Les empreses col·laboradores que, d'acord amb el que regula el Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, contracten amb caràcter indefinit i a jornada completa el personal amb diversitat funcional o discapacitat procedent d'un enclavament laboral tindran dret a les ajudes següents:
a) Subvenció per cada contractació indefinida inicial o transformació de contracte temporal en indefinit, a temps complet, de 7.500 euros amb caràcter general (8.000 euros si la persona a la qual es fa la contractació indefinida inicial és dona o major de 45 anys).
b) Quan la contractació indefinida inicial, a temps complet, se subscriga amb persones amb discapacitat que presenten més dificultats d'accés al mercat de treball,
segons el que preveu la disposició addicional segona del present decret, la subvenció serà de 9.000 euros (9.500 euros si la persona contractada és dona o major de 45 anys).
Si el contracte fora a temps parcial, la subvenció es reduirà proporcionalment segons la jornada de treball pactada.
Per a l'obtenció de l'ajuda regulada en l'apartat anterior, es requerirà que l'empresa col·laboradora realitze la contractació sense solució de continuïtat i transcorregut, almenys,
un termini de tres mesos des de la incorporació del treballador o treballadora a l'enclavament.
2. Les empreses ordinàries que contracten treballadors amb discapacitat o diversitat funcional procedents d'un CEO tindran també dret a percebre la subvenció per
adaptació de llocs de treball destinada a finançar les mesures d'accessibilitat universal física, sensorial, cognitiva i de comunicació i les mesures adequades en funció
de les necessitats de cada situació concreta, llevat que aquestes mesures suposen una càrrega excessiva per a l'entitat, així com la dotació de mitjans de protecció personal per a
evitar riscos laborals a les persones treballadores amb discapacitat contractades i/o eliminació de barreres arquitectòniques o obstacles que impedisquen o dificulten el seu treball.
La quantia de referència de la subvenció esmentada serà de 1.800 euros per persona treballadora contractada durant el període mínim que establisca cada servei públic d'ocupació,
sense que en cap cas supere el cost real que, a aquest efecte, es justifique per la referida adaptació, dotació o eliminació.
3. La intensitat de les ajudes anteriors no podrà excedir el 75 % dels costos subvencionables en les ajudes que recull l'apartat 1 anterior i del 100 % en les ajudes regulades en l'apartat 2.
Justificació i pagament:
1. Una vegada dictada la resolució de concessió de les ajudes, s'entregarà l'import total de l'ajuda reconeguda a cada entitat beneficiària.
2. El pagament de les ajudes per adaptació de llocs de treball requerirà l'aportació, abans del 31 d'octubre de 2023, dels justificants que acrediten l'efectivitat de la despesa i del pagament realitzat.
3. Abans que es dicte la proposta de resolució de pagament, l'entitat beneficiària ha de trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social que té, d'acord amb el que disposa l'apartat 4 de l'article 7 d'aquest decret, i acreditar que està al corrent de pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions, d'acord amb el que disposa l'article 34.5 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
4. Així mateix, s'ha de presentar una declaració sobre l'import i la destinació de l'ajuda.
5. Correspon a la persona titular de la Direcció General de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, o l'òrgan en què delegue, el reconeixement de l'obligació i la proposta de pagament d'aquestes.
Les beneficiàries han de complir les obligacions generals que preveu l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i altres normes de general aplicació, i, en particular:
1. Obligacions de transparència en subvencions dirigides a entitats públiques i entitats privades:
a) Les entitats públiques hauran de complir amb les obligacions de transparència que, en virtut de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, així com la Llei 1/2022, de 13 d'abril, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana, els corresponen com a entitat pública.
b) Les entitats privades beneficiàries de la subvenció hauran de complir les obligacions de publicitat activa recollides en el capítol II del títol I de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, quan:
1r. Perceben durant el període d'un any ajudes o subvencions públiques en una quantia superior a 100.000 euros.
2n. Perceben durant el període d'un any natural ajudes o subvencions de les entitats públiques de la Comunitat Valenciana recollides en l'article 3 de la Llei 1/2022 en una quantia superior a 50.000 euros.
3r. Les ajudes o subvencions percebudes representen almenys el 40 % del total dels seus ingressos anuals, sempre que arriben com a mínim a la quantitat de 5.000 euros.
En particular, hauran de publicar la informació en els termes que preveuen els principis generals de l'article 5 de la Llei 19/2013, en la informació institucional i organitzativa de l'article 6 i en l'econòmica i pressupostària de l'article 8 d'aquesta.
. Aquesta publicació es farà a través de la pàgina web de l'entitat, o bé a través de la plataforma TEP - Transparència entitats privades, de GVA Oberta, a la qual es pot accedir en https://gvaoberta.gva.es/va/tep.
Aquesta informació s'haurà de publicar a partir de l'any següent a aquell en el qual s'hagen superat els llindars establits, i haurà de mantindre's publicada durant, almenys, quatre anys naturals.
c) Totes les entitats beneficiàries de subvencions estan obligades a subministrar a l'entitat concedent, amb el requeriment previ, tota la informació que siga necessària perquè aquesta complisca les obligacions que preveu la Llei de transparència, en el termini de 15 dies hàbils des del requeriment.
Una vegada transcorregut el termini conferit en el requeriment sense que aquest s'haja atés, l'òrgan que ha realitzat el requeriment podrà acordar, amb un advertiment i una audiència previs a l'interessat, la imposició de multes coercitives en els termes que preveu l'article 5 de la Llei 1/2022.
2. Sense perjudici de les obligacions que preveuen els apartats anteriors, totes les entitats beneficiàries de subvencions hauran de donar l'adequada publicitat del caràcter públic del finançament de programes, activitats, inversions o actuacions de qualsevol tipus que siguen objecte de subvenció, incloent-hi el logotip del Servei Públic d'ocupació Estatal, de la Generalitat Valenciana i de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, en mitjans de difusió com ara cartells, materials impresos, mitjans electrònics o audiovisuals i en qualsevol altre mitjà de publicitat que es faça de l'activitat subvencionada.
Obligacions específiques:
1. Formalitzar els contractes per escrit.
2. Mantindre l'estabilitat en l'ocupació del personal amb diversitat funcional o discapacitat contractat a l'empara d'aquesta disposició per un període mínim de dos anys.
En el cas que el personal amb diversitat funcional o discapacitat siga baixa durant aquest període, podrà ser substituït per personal amb les mateixes característiques. La substitució s'ha de realitzar i comunicar a la Subdirecció General d'Ocupació de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació, en un termini de quinze dies, i s'ha d'afegir al període de manteniment obligatori del contracte el termini transcorregut des de la baixa fins a la seua substitució.
Si la baixa es produeix amb anterioritat a la resolució de la concessió, es perdrà el dret a la sol·licitud presentada.
No es consideraran incomplides les obligacions de manteniment de l'ocupació a què es refereix aquest apartat quan el contracte de treball s'extingisca per causes objectives o per acomiadament disciplinari quan l'un o l'altre siga declarat o reconegut com a procedent, ni les extincions causades per la dimissió de la persona treballadora, de la seua discapacitat, incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa, de la seua jubilació, de la seua defunció, de la reducció voluntària del temps de treball o del seu acomiadament disciplinari procedent, així com en el cas de subrogacions per les causes legals estipulades, per la qual cosa, en el cas que les vacants no siguen cobertes, l'entitat beneficiària estarà obligada a reintegrar la subvenció percebuda de manera proporcional al període de manteniment del contracte pendent de complir.
La falta de cobertura de les vacants per qualsevol altra causa diferent de les establides en el paràgraf anterior donarà lloc al reintegrament total de l'ajuda percebuda.
3. Acreditar el manteniment del lloc amb caràcter anual i durant els dos anys següents, mitjançant la presentació de l'informe de vida laboral corresponent.
4. Acreditar el compliment de les obligacions de transparència juntament amb l'acreditació del manteniment del lloc a l'any següent al de la seua contractació.
La resolució posarà fi a la via administrativa i, contra aquesta, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició davant del mateix òrgan, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la notificació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment...
46004 - València/Valencia
D'acord amb el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la resta de legislació aplicable, el reintegrament de subvencions, el procediment de reintegrament, i les infraccions i sancions, es concreten a continuació:
1. Reintegrament de les ajudes concedides:
a) Tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció, i en qualsevol cas, l'obtenció concurrent de subvencions o ajudes atorgades per altres administracions o ens públics o privats, podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió.
b) La declaració judicial o administrativa de nul·litat o anul·lació, d'acord amb el procediment i les causes que estableix l'article 36 de la Llei 38/2003, general de subvencions, comportarà l'obligació de tornar les quantitats percebudes.
c) També serà procedent el reintegrament de les quantitats percebudes i l'exigència de l'interés de demora corresponent des del moment del pagament de la subvenció fins al dia en què s'acorde la procedència del reintegrament, en els supòsits que preveu l'article 37 de la Llei 38/2003, general de subvencions, en relació amb el que estableixen els articles 91 a 93 del Reglament de la Llei 38/2003, general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.
En particular, caldrà fer el reintegrament o la revocació total de la subvenció concedida en els supòsits següents:
1r. Incompliment de les obligacions, tant generals com específiques imposades a les entitats beneficiàries d'aquesta subvenció.
2n. Serà procedent el reintegrament total de l'ajuda en els supòsits d'extinció de la relació laboral abans de completar el període de manteniment exigit, exceptuant el que està disposat per a la substitució.
d) S'aplicarà el criteri de proporcionalitat amb reintegrament o revocació parcial de l'ajuda concedida, en els supòsits següents:
1r. Justificació de la despesa per un import inferior a la subvenció concedida.
2n. Extinció de la relació laboral del treballador o la treballadora amb l'empresa ordinària, amb anterioritat a la finalització del període de manteniment obligatori, quan aquesta finalització s'haja produït per causes objectives o per acomiadament disciplinari quan l'un o l'altre es declare o reconega com a procedent, i quan les extincions s'hagen produït per dimissió, mort o incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa del personal, o per resolució durant el període de prova, i la persona treballadora no haja sigut substituïda: en aquests casos, l'entitat beneficiària estarà obligada a reintegrar la subvenció percebuda de manera proporcional al període de manteniment del contracte pendent de complir.
3r. Incompliment de les obligacions imposades als CEO en relació amb la prestació dels serveis d'ajust personal i social.
Preguntes freqüents
Temes relacionats
MATÈRIES
- Empreses
- Ajudes i subvencions
- Treball i ocupació
- Ajudes i subvencions
TEMA
- Administració pública
- Transparència i informació pública
- Economia i hisenda
- Contractació pública
- Promoció econòmica
- Economia
- Serveis socials
- Cohesió social
- Persones amb diversitat funcional
- Societat, ciutadania i famílies
- Dones
- Igualtat
- Treball
- Igualtat d’oportunitats
- Inserció sociolaboral
- Relacions laborals
- Foment de l'ocupació
- Ocupació pública
- Contractació laboral
PERFILS
- Empresa
- Gran empresa
- Petita i mitjana empresa
- Centres
SECTOR
- Educació, cultura i oci
- Activitats professionals de l’esport
- Instal·lacions juvenils
- Centres d’ensenyament i formació
- Llengua i empresa
- Empreses culturals i audiovisuals
- Espectacles i activitats recreatives
- Activitats dels professionals
- Agents de la propietat immobiliària
- Llengua i empresa
- Professionals del turisme
- Consulta d’enginyers de projectes TIC
- Professionals dels transports
- Professionals de l’esport
- Empreses de treball temporal
- Carnets, llicències i targetes professionals
- Activitats financeres i assegurances
- Assegurances
- Empreses asseguradores
- Agricultura, alimentació, ramaderia, pesca i activitats forestals
- Activitats forestals
- Agricultura
- Sanitat vegetal i alimentària
- Indústria agroalimentària
- Pesca
- Ramaderia
- Indústria
- Accidents greus
- Homologacions i metrologia
- Importadors i fabricants de metalls preciosos
- Indústries extractives. Mines
- Indústria química i petroquímica
- Indústria agroalimentària
- Energia
- Energia elèctrica
- Gas natural
- Petroli
- Producció d’energia
- Estalvi i eficiència energètica
- Autoconsum
- Construcció i instal·lacions
- Instal·lacions
- Instal·ladors
- Actuar com a empresa instal·ladora en Comunitat Valenciana
- Construcció
- Agents de la propietat immobiliària
- Treballar amb l’administració
- Aigua, sanejament i residus
- Subministrament i captació d’aigua
- Residus
- Sanejament i abocament
- Salut
- Productes i establiments sanitaris
- Sanitat ambiental i alimentària
- Formació sanitària especialitzada
- Salut laboral
- Hostaleria i turisme
- Establiments turístics
- Professionals del turisme
- Bars i restaurants
- Turisme pesquer
- Comerç
- Vull obrir una botiga
- Franquícies
- Comerç electrònic
- Queixes i reclamacions
- Estacions de servei
- Tallers de reparació de vehicles
- Artesania
- Fires
- Fabricants i importadors de metalls preciosos
- Transport i tecnologia
- Transport per carretera
- Centrals de mercaderies
- Transport per cable
- Ports
- Aeroports i transport aeri
- Transport marítim
TEMÀTICA
- Finançament i gestió econòmica
- Ajudes i subvencions
- Treball i treballadors
- Ocupació
- Relacions laborals
- Competitivitat i responsabilitat social
- Competitivitat i responsabilitat social
- Responsabilitat social de l’empresa
CICLE VITAL
- Encetar un negoci
- Créixer i consolidar
TIPUS
- Ajudes, beques i subvencions