Programa d'ajudes a empreses ordinàries per la contractació indefinida de personal amb diversitat funcional o discapacitat procedents d'enclavaments laborals (foment de l'ocupació de persones amb discapacitat o diversitat funcional 2023 LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació).

LABORA SERVEI VALENCIÀ D'OCUPACIÓ I FORMACIÓ

Codi SIA: 2968051
|
Codi GVA: 23154
Descarregar informació
Temini tancat

Des de 17-01-2023

Fins 31-10-2023

  • Què necessites saber
  • Què és
  • A qui va dirigit
  • Com es tramita
  • Formularis
  • Tramitació
  • Sol·licitud
  • Resolució
  • Ajuda
  • Preguntes freqüents
  • Temes relacionats
  • Enllaços d'interés
  • Compartir en xarxes socials

Què és

Què és i per a què servix

L'objecte d'aquest programa és establir incentius per a afavorir la inserció de les persones amb diversitat funcional o discapacitat en el mercat ordinari de treball, a través d'enclavaments laborals, per a afavorir el trànsit des de l'ocupació en els CEO i possibilitar l'accés a aquests de noves...

Saber més
Terminis
Sol·licitudTemini tancat
17-01-2023 al 31-10-2023

A qui va dirigit

Empreses
Persones interessades

Les empreses col·laboradores que, d'acord amb el que regula el Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, contracten amb caràcter indefinit el personal amb diversitat funcional o discapacitat procedent d'un enclavament laboral durant 2023.

Requisits

Requisits generals:

 

1. Podran ser beneficiàries d'aquestes ajudes les empreses ordinàries que complisquen els requisits i les actuacions que estableix el decret que aprova les bases reguladores i convoca aquestes ajudes per a l'exercici 2023, i desenvolupen la seua activitat en centres de treball situats en territori de la Comunitat Valenciana.

 

2. No podran ser beneficiàries de les ajudes regulades en el present decret les persones o entitats que incórreguen en els supòsits que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

 

3. Podran ser beneficiàries les entitats que reunisquen els requisits que estableix el Reglament UE 651/2014, de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea (DOUE L 187, 26.6.2014), modificat pel Reglament (UE) 2017/1084, de la Comissió, de 14 de juny de 2017, pel qual es modifica el Reglament (UE) núm. 651/2014, quant a infraestructures portuàries i aeroportuàries, els llindars de notificació per a les ajudes a la cultura i a la conservació del patrimoni i per a les ajudes a infraestructures esportives i recreatives multifuncionals, així com els règims d'ajudes de funcionament de finalitat regional, i pel qual es modifica el Reglament (UE) núm. 702/2014, quant al càlcul dels costos subvencionables (DOUE L 156, de 20.6.2017); també modificat pel Reglament (UE) 2020/972, de la Comissió, de 2 de juliol de 2020, pel qual es modifiquen el Reglament (UE) núm. 1407/2013, pel que fa a la seua pròrroga, i el Reglament (UE) núm. 651/2014, pel que fa a la seua pròrroga i els ajustos pertinents (DOUE L 215/3, 07.07.2020), i pel Reglament (UE) núm. 2021/1237, de la Comissió, de 23 de juliol de 2021, pel qual es modifica el Reglament (UE) núm. 651/2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del tractat (DOUE L 270, de 29.07.2021). D'ara en avant, ens referirem al Reglament (UE) núm. 651/2014 i a les seues modificacions aprovades en 2017, 2020 i 2021 com a RGEC.

 

4. Les entitats beneficiàries hauran de disposar d'un pla d'igualtat, negociat i aprovat, i tindre presentada la sol·licitud de registre, en el corresponent registre de plans d'igualtat de les empreses, en els terminis legalment establits, i en els supòsits en què resulten obligats a fer-ho, d'acord amb el que disposen els articles 14 i 45 de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, modificada pel Reial decret llei 6/2019, d'1 de març, de mesures urgents per a garantia de la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes en el treball i l'ocupació, i desplegada pel Reial decret 901/2020, de 13 d'octubre, pel qual es regulen els plans d'igualtat i el seu registre, i es modifica el Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i depòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

 

Requisits específics:

 

1. S'entendrà per enclavament laboral el contracte entre una empresa del mercat ordinari de treball, anomenada empresa col·laboradora, i un CEO per a la realització d'obres o serveis que tinguen relació directa amb l'activitat normal d'aquesta i per a la realització de la qual el personal amb diversitat funcional o discapacitat del CEO es desplaça temporalment al centre de treball de l'empresa col·laboradora, amb els requisits i les condicions que estableix el Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, pel qual es regulen els enclavaments laborals com a mesura de foment de l'ocupació de les persones amb diversitat funcional o discapacitat.

 

2. Perquè la contractació per una empresa ordinària de personal procedent d'un enclavament resulte subvencionable, serà necessari que la incorporació d'aquest treballador o treballadora a l'enclavament laboral haja sigut comunicada a LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació en el termini d'un mes des de la seua contractació en aquest.

 

3. Les noves contractacions hauran de representar un increment net del nombre de persones ocupades en l'empresa en qüestió, en comparació amb la mitjana dels dotze mesos previs; en defecte d'això, el lloc o els llocs hauran d'haver quedat vacants arran de la dimissió de la persona treballadora, de la seua diversitat funcional o discapacitat, incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa, de la seua jubilació, de la seua defunció, de la reducció voluntària del temps de treball o del seu acomiadament disciplinari procedent, així com, en el cas de subrogacions, per les causes legals estipulades, i no de resultes del seu acomiadament disciplinari o per causes objectives, declarat o reconegut improcedent o acomiadament col·lectiu.

Com es tramita

Procés de tramitació

1. La concessió d'aquestes subvencions es tramitarà pel procediment de concessió directa, d'acord amb el que disposen els articles 160 i 168.1.c de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat.

 

2. El procediment s'iniciarà d'ofici, mitjançant la publicació íntegra del decret que aprova les bases reguladores i convoca aquestes ajudes per al present exercici en la Base de dades nacional de subvencions i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d'acord amb el procediment que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

 

3. La instrucció del procediment de concessió de subvencions correspon a la Subdirecció General d'Ocupació de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació.

 

4. La competència per a conéixer i resoldre les sol·licituds formulades correspon a la persona titular de la Direcció General de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació o a l'òrgan en el qual delegue.

Criteris de valoració

No hi ha criteris de valoració de les sol·licituds, ja que la concessió d'aquestes es tramita pel procediment de concessió directa, per data i hora de sol·licitud.

Òrgans de tramitació
La instrucció del procediment de concessió de subvencions correspon a la Subdirecció General d'Ocupació de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació.

Sol·licitud

Termini
Temini tancat

1. Les sol·licituds d'ajudes hauran de presentar-se en el termini màxim d'un mes comptat des de la data de contractació objecte de l'ajuda i tindran com a data límit el 31 d'octubre de 2023.

 

2. Les sol·licituds d'ajudes per contractacions produïdes en l'exercici 2023, però amb anterioritat a la publicació d'aquest decret, es presentaran en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació del mateix en el Diari Oficial de la Genenralitat Valenciana. (DOGV núm 9512, de 16/01/2023).

Documentació
Documentació general: a) Dades de domiciliació bancària: si s'ha presentat amb anterioritat davant de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació i no ha experimentat cap variació, s'indicarà el compte en què s'haurà de fer l'ingrés. En el cas de presentació de dades de...
Saber més
Forma de presentació
Telemàtica
Les sol·licituds s'han de presentar de manera telemàtica, bé a través de la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es), a través del procediment habilitat a aquest efecte, o bé a través de la web de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació...
Saber més

    Resolució

    Termini màxim
    El termini màxim per a resoldre i notificar la resolució procedent serà de quatre mesos a comptar de l'endemà de la finalització del termini de presentació de sol·licituds. Transcorregut el termini anterior sense que s'haja dictat i notificat cap resolució expressa, la sol·licitud s'entendrà...
    Saber més
    Quantia i cobrament
    1. Les empreses col·laboradores que, d'acord amb el que regula el Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, contracten amb caràcter indefinit i a jornada completa el personal amb diversitat funcional o discapacitat procedent d'un enclavament laboral tindran dret a les ajudes següents: a) Subvenció...
    Saber més
    Obligacions
    Les beneficiàries han de complir les obligacions generals que preveu l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i altres normes de general aplicació, i, en particular: 1. Obligacions de transparència en subvencions dirigides a entitats públiques i entitats privades: a) Les entitats...
    Saber més
    Observacions

    La resolució posarà fi a la via administrativa i, contra aquesta, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició davant del mateix òrgan, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la notificació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment...

    Saber més
    Òrgans resolució
    La competència per a conéixer i resoldre les sol·licituds formulades correspon a la persona titular de la Direcció General de LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació o a l'òrgan en el qual delegue.
    Sancions
    D'acord amb el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la resta de legislació aplicable, el reintegrament de subvencions, el procediment de reintegrament, i les infraccions i sancions, es concreten a continuació: 1. Reintegrament de les ajudes concedides: a)...
    Saber més

    Preguntes freqüents

    Dubtes sobre la tramitació
    On consultar dubtes sobre el tràmit:

    Temes relacionats

    MATÈRIES

    • Empreses
      • Ajudes i subvencions
        • Treball i ocupació

    TEMA

    • Treball
      • Foment de l'ocupació
      • Relacions laborals
      • Igualtat d’oportunitats
    • Serveis socials
      • Persones amb diversitat funcional

    PERFILS

    • Empresa
      • Gran empresa
      • Centres

    SECTOR

    • Salut
      • Sanitat ambiental i alimentària
      • Productes i establiments sanitaris
      • Salut laboral
    • Aigua, sanejament i residus
      • Sanejament i abocament
      • Residus
    • Indústria
      • Indústria agroalimentària
      • Indústries extractives. Mines
      • Importadors i fabricants de metalls preciosos
      • Accidents greus
    • Activitats financeres i assegurances
      • Empreses asseguradores
      • Assegurances
    • Comerç
      • Vull obrir una botiga
      • Franquícies
      • Queixes i reclamacions
      • Estacions de servei
      • Fires
      • Fabricants i importadors de metalls preciosos
    • Activitats dels professionals
      • Agents de la propietat immobiliària
      • Llengua i empresa
      • Professionals del turisme
      • Consulta d’enginyers de projectes TIC
      • Professionals dels transports
      • Professionals de l’esport
      • Empreses de treball temporal
      • Carnets, llicències i targetes professionals

    CICLE VITAL

    • Encetar un negoci
    • Créixer i consolidar

    TIPUS

    • Ajudes, beques i subvencions