Detall

AVÍS: pàgina en procés d'actualització per a la seua adaptació a la nova estructura del Consell, per la qual cosa la informació pot contindre alguna incoherència. Disculpeu les molèsties.

Foto

PARC NATURAL DE LA SERRA DE MARIOLA

(CONSELLERIA D'AGRICULTURA, DESENVOLUPAMENT RURAL, EMERGÈNCIA CLIMÀTICA I TRANSICIÓ ECOLÒGICA)Telèfon: 965937961, móvil 679 195 215 Fax: 965567613

MAS D'ULL DE CANALS, CTRA. CV-795 (ALCOI-BANYERES), KM. 17,5

03450 - Banyeres de Mariola


Correu electrònic: serra_mariola@gva.es


Web: http://www.agricultura.gva.es/web/pn-serra-de-mariola/centro-de-visitantes

Funcions:
El règim de protecció que s'aplica al Parc Natural de la Serra de Mariola té les següents finalitats:

a) Protegir i conservar el patrimoni natural de la Serra, fomentant la regeneració i restauració de les àrees i/o elements més afectats per processos de degradació, i promovent la gestió racional dels recursos de la Serra en el marc d'una estratègia global d'avanç cap al desenvolupament sostenible.

b) Protegir i conservar el patrimoni cultural de la Serra, amb especial atenció als elements arqueològics, arquitectònics i etnològics, i a aquells trets, estructures o béns que resulten del poblament rural de Mariola en els últims segles.

c) Corregir i minimitzar, en la mesura possible, els impactes que l'activitat humana ocasiona, o pot ocasionar, sobre la biodiversitat i els recursos naturals i culturals de Mariola.

d) Regular específicament els usos, aprofitaments i activitats en relació amb la conservació activa d'aquests recursos, evitant aquelles actuacions que resulten en un menyscapte dels valors de la Serra.

e) Promoure mesures directes per a la conservació, regeneració, millora, difusió i posada en valor dels elements i conjunts d'interés natural i cultural.

f) Fomentar i coordinar programes d'actuació en matèria d'ús públic i privat dels recursos naturals i culturals, incloent-hi l'estudi, l'aprofitament sostenible, la investigació aplicada, l'ensenyament i el gaudi ordenat dels mateixos.

g) Facilitar i fomentar la participació de municipis, propietaris, usuaris i col·lectius socials en la gestió de l'espai protegit i en el disseny d'estratègies d'actuació específiques.

h) Promoure la coordinació i la concurrència d'iniciatives entre l'administració au-tonòmica, les corporacions locals i la iniciativa privada en les matèries relatives a la gestió del Parc.

Àmbit territorial: inclou parcialment els termes municipals d'Alcoi, Cocentaina, Muro de Alcoy, Agres, Alfafara, Bocairent i Banyeres de Mariola.
----

  • DECRET 3/2002, de 8 de gener, del Govern Valencià, pel qual es declara el Parc Natural de la Serra de Mariola. (DOCV núm. 4167 de 14.01.2002).


  • Responsable: SALVADOR FRANCISCO PALOP GUILLEM


    Horari:
    Atenció al públic:

    · De dilluns a divendres: de 8.30 a 14.30 hores.
    · Caps de setmana i festius: de 9.00 a 14.00 hores.