Detall de Procediment

Proposta de derivació a l'Oficina Mentora Plus, de la Xarxa d'Emancipació de la Comunitat Valenciana.

Codi SIA: 2936650
Codi GUC: 23044
Organisme: Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Termini de sol·licitud: OBERT
  • Informació bàsica

  • Formularis

  • Sol·licitud

  • Tramitació

  • Resolució

Mostrar tot

Ocultar tot

Informació bàsica

Què és i per a què serveix?

Què és i per a què serveix?

L'objecte del tràmit és la presentació de la proposta de derivació de la persona jove i/o adolescent a les Oficines Mentora Plus, recurs destinat a coordinar i impulsar, sense programa d'allotjament, el procés de suport i orientació en el període de transició a la vida independent i autònoma de la població jove que, per la seua situació de vulnerabilitat o per trobar-se en risc d'exclusió social, requereix d'una atenció especialitzada d'acompanyament i seguiment. Aquesta proposta podrà procedir de: A) Les pròpies oficines Mentora Plus. B) Els Equips d'Atenció Primària.

Requisits

Requisits

-L'Equip d'Atenció Primària corresponent a la localitat on residisca la persona jove presentarà la proposta de derivació, per haver detectat la necessitat de la seua participació en l'oficina Mentora Plus directament, o través de qualsevol recurs relacionat amb l'àmbit de la infància i l'adolescència, o d'àmbit social, educatiu, sanitari o comunitari. -L'Oficina Mentora Plus corresponent, si la persona jove interessada acudeix a ella o quan se li comunique la conveniència de la derivació per altres recursos d'àmbit social, educatiu, sanitari o comunitari, després de recaptar la informació i documentació necessària respecte de la persona jove, procedirà a obrir el seu expedient individual, mantindrà una entrevista amb la mateixa i remetrà la proposta de derivació emplenada i signada electrònicament a la direcció territorial competent, indicant si és favorable o desfavorable, a través d'aquest procediment telemàtic. Si la proposta de l'Oficina Mentora Plus és desfavorable a la sol·licitud de la persona jove, la direcció territorial haurà de mantindre una entrevista amb aquesta i valorar la idoneïtat o no de la seua participació en el recurs. Aquesta proposta de derivació haurà de comunicar-se així mateix a l'Equip d'Atenció Primària de la zona on residisca la persona jove.

Qui pot sol·licitar-ho?

Qui pot sol·licitar-ho?

Podran sol·licitar aquest tràmit els equips d'atenció primària i les Oficines Mentora Plus.

Normativa del procediment

Normativa del procediment

  • Decret 181/2017, de 17 de novembre del Consell, pel qual es desenvolupa l'acció concertada per a la prestació de serveis socials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana per entitats d'iniciativa social (DOGV núm.8197 de 23.12.2017)
  • Resolució de 27 de maig de 2022, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual es convoquen els acords d'acció concertada en matèria de serveis socials en el sector d'infància i adolescència per als exercicis 2022, 2023 i 2024: servei de suport a l'emancipació i l'autonomia personal d'adolescents i persones joves extutelades o en risc d'exclusió social (oficines Mentora Plus), en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea NextGeneration-EU (DOGV núm.9352 de 01.06.2022)

Dubtes sobre la tramitació telemàtica

Dubtes sobre la tramitació telemàtica

Dubtes del tràmit

Problemes informàtics

Formularis documentació

Tant si la proposta de derivació la realitzen els Equips d'Atenció Primària, com si la realitzen les OMP, la documentació a aportar al costat de la proposta de derivació serà la següent: ·Document "Proposada de derivació a l'Oficina Mentora Plus" (Annex II), emplenada i signada pel recurs que proposa, en tot cas. ·Si la persona sol·licitant es troba en acolliment familiar o residencial, o està complint, o ha finalitzat, el compliment d'una mesura judicial, la proposta de derivació s'acompanyarà així mateix d'un informe emés pel recurs corresponent que detecta la necessitat de derivació. L'informe haurà de contindre com a mínim els següents aspectes: - Situació que motiva la derivació a l'OMP. - Habilitats i competències de la persona jove. - Dades sociosanitàries. - Situació sociofamiliar. - Dades acadèmiques i formatives. - Si la persona jove és migrant sense referent familiar, dades de regularització. - Altres aspectes que es consideren necessaris per a l'adequada participació de la persona jove en l'OMP. ·Sol·licitud de participació de la persona jove (quan no haja sigut presentada directament davant la direcció territorial amb competències en matèria d'Infància i Adolescència. ·Carta de presentació elaborada per la persona jove on expresse per què sol·licita el recurs, la seua motivació i el seu projecte d'emancipació. ·Una altra informació que es consideren d'interés referida a la situació econòmica, formativa, laboral, sanitària o comunitària.

Presentació

Presentació

Telemàtica
Directament a través del procediment telemàtic establit Presentació del formulari "Proposada de derivació a l'Oficina Mentora Plus" i documentació que s'indica en el model.

Procés de tramitació

Procés de tramitació

Presentació del formulari "Proposada de derivació a l'Oficina Mentora Plus" i documentació que s'indica en el model.

Òrgans de tramitació

Òrgans de tramitació

Direccions territorials d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Termini màxim

Termini màxim

Les direccions territorials, com a òrgans de tramitació, disposen d'un termini màxim de 3 mesos per a notificar l'acord motivat, que podrà ser de derivació, denegació de la derivació o de les pròrrogues si és el cas, o sobre qualsevol altra decisió que es considere oportuna per al correcte funcionament del servei.

Òrgans resolució

Òrgans resolució

L'acord de derivació a l'oficina Mentora Plus correspon al Grup de Treball Tècnic d'emancipació ja constituït a aquest efecte en cada Direcció Territorial, com a òrgan encarrega-do de valorar les propostes de derivació a l'oficina Mentora Plus

Esgota via administrativa

Esgota via administrativa